OLDALVONAL

Rekordot döntött a Fradi-Újpest rangadó, ennyien nézték a tévében

Ismét kiemelkedő hetet zárt az M4 Sport.
  • Szerző: GG

A kedd esti FC Barcelona–FTC összecsapást majdnem 800 000 néző követte a csatornán, szombaton pedig az FTC–Újpest rangadó volt 2020 eddigi legnézettebb bajnoki mérkőzése - írja az MTVA közleménye. Nem csak az OTP Bank Liga találkozóinak sorában, hanem az idei két El Classicot is beleértve az összes Magyarországon közvetített bajnokság legnézettebb mérkőzése! A szerdai gólgazdag FC Bayern München–Atletico Madrid BL-találkozó is magas nézettséget hozott, ahogy a vasárnapi Forma–1-es Portugál Nagydíj is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

Kedden az FC Barcelona–Ferencvárosi TC Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését 793 346 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) követte az M4 Sport csatornán. A tévénézők 20,5%-a választotta ezt a találkozót, amellyel a csatorna piacvezető volt a mérkőzés ideje alatt. Klubmérkőzéseket tekintve 2015 óta csak a 2018-as Bajnokok Ligája-döntő (Real Madrid–Liverpool) volt nézettebb ennél az összecsapásnál. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, hiszen 99 604 online nézője volt a találkozónak.

Az OTP Bank Liga idei szezonjának legnézettebb mérkőzését adta a 8. forduló szombat esti találkozója. A játéknap rangadója, a Ferencvárosi TC és az Újpest FC összecsapása a televíziónézők 7,1%-át, 318 771 főt ültetett az M4 Sport képernyője elé. Ezzel megelőzve a februári FTC–MOL Fehérvár FC és a júniusi FTC–Diósgyőri VTK mérkőzéseket, beleértve a márciusi és októberi Real Madrid–FC Barcelona találkozókat is! Az OTP Bank Liga 9. fordulójában ismételten rangadóra készülhetnek a labdarúgás szerelmesei. Szombaton 19.30-tól MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC élőben az M4 Sporton!

A száguldó cirkusz népszerűsége továbbra is töretlen, így vasárnap délután ismét piacvezető volt az M4 Sport a teljes hazai tévénéző népesség körében: a Forma–1 Portugál Nagydíj futamának élő közvetítését 441 ezren (SHR 14,8%) követték a közszolgálati sportcsatornán.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?