OLDALVONAL

Retteg az UEFA, szégyent hoz a BL-re a Manchester City

Kellemetlen helyzetbe sodorta magát az Európai Labdarúgó-szövetség, miután a következő két évre kizárta a Manchester Cityt a nemzetközi kupákból.
  • Szerző: Ripost

A pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt kitiltotta a nemzetközi kupaporondról a Manchester Cityt a következő két idényre az Európai Labdarúgó Szövetség.

Jogosulatlan előnyöket élvez a Manchester City
Fotó: Getty Images

Habár az angol csapat jelenleg is jogosulatlan előnyöket élvez, a mostani idényt nem érinti a büntetés. Így a City ma este pályára léphet a Real Madrid otthonában a BL nyolcaddöntőjének első meccsén. A helyzet rendkívül kellemetlen az UEFA-nak, Jamie Carragher, egykori BL-győztes focista szerint a szövetség abban bízik, hogy a manchesteriek minél előbb kiesnek – idézte őt a Daily Mail.

„Hihetetlen, hogy a Manchester City még ott van a BL-ben – értetlenkedett Carragher. – Mi lenne, ha megnyerné a kupát? Az a sorozat megcsúfolása lenne, szégyent hoznának az egészre. Biztos vagyok benne, hogy az UEFA azt szeretné, ha a Real Madrid jutna tovább. Rettegnek attól, hogy a Citynek kelljen átadni a győztesnek járó trófeát.”

Carragher hozzátette, az UEFA-nak azonnal ki kellett volna zárnia a City-t, vagy várnia a döntéssel a szezon végéig.

„Az első kérdés, amit a City edzője, Pep Guardiola megkapna a győzelem után, hogy ez is egy elcsalt siker volt? Mint anno a Barcelonáé? Megkérdőjeleznék a kupa értékét.”

A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy klub nem költhet többet, mint amennyi a bevétele. Az UEFA közleményéből kiderül, a szabálytalanságokat a 2012 és 2016 közötti időszakban követte el a Manchester City, és a klub nem működött együtt a kivizsgálás során.

A szerdai Bajnokok Ligája program, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

Real Madrid-Manchester City, 21.00, TV: M4 Sport

Lyon-Juventus, 21.00, TV: Spíler2

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?