TÜZELŐÁLLÁS

Ronaldinho a teqball legjobb reklámarca

Másodszor érkezett Budapestre a Teqball miatt Ronaldinho. Az egykori aranylabdás brazil futballista először 2016-ban járt nálunk, azóta népszerűsíti a magyar találmányt.
  • Szerző: Ripost

Túlzás nélkül meghódította a világot a magyar találmány, a Teqball. A labdarúgást és az asztaliteniszt ötvöző játék hivatalos Facebook oldalát például 1,8 millióan követik, és sztárcsapatok sora, többek között az Ajax, a Chelsea és a Real Madrid is használja az edzéseken. Ezzel fejlesztik a játékosok labdabiztosságát.

Ronaldhino Gaúcho 2016 adta a nevét a játékhoz, az egykori brazil labdarúgó abban az évben járt először a Teqball miatt Budapesten. Az aranylabdás brazil focilegenda azóta a sportág nagyköveteként járja a világot, és ezúttal a Hungexpón sorra kerülő vb miatt érkezett a magyar fővárosba. Ő lesz a december 6. és 8. között sorra kerülő harmadik Teqball világbajnokság sztárvendége.

„Amikor otthon vagyok, mindennap teqballozom. Ma Brazíliában már szinte mindenki játssza ezt a játékot, még a strandokon is – nyilatkozta nemrégiben a CNN-nek Ronaldinho. – Aki szereti a futballt, aki szereti igazán megjátszani a labdát, annak nagyon tetszik ez a játék. Természetesen elsősorban a technikai tudást javítja.”

Ronaldinho a brazil Teqball szövetség megalapításában is főszerepet vállalt. Bízik benne, hogy hamarosan olimpiai sportág lesz a játékból.

„Remélem, rövidesen tényleg felkerül az olimpiai játékok közé, és akkor talán nekem is megadatik, hogy ötkarikás bajnok legyek” – mondta nemrégiben Ronaldinho, akivel a szurkolók személyesen is találkozhatnak majd a budapesti világbajnokságon.

Ronaldinho mellett számos korábbi világsztár, William Gallas, Christian Karembeu, Luis Figo, Cafu és Carles Puyol is rendszeresen népszerűsíti a Teqballt.

És ezeket olvastad már?