KIAJOBB

Marco Rossi óriási stiklit gyanít a franciák szupersztárjánál

Hogy lehet ilyen gyors Mbappé? Olasz szövetségi kapitányunk szerint csak egy magyarázat van a PSG-csatár hihetetlen sebességére.
  • Szerző: Ripost

Ha lehetséges, még a keddinél is nehezebb erőpróba vár szombaton délután a magyar labdarúgó-válogatottra: Marco Rossi csapata az F (horror)csoport második körében a világbajnok franciákat fogadja a Puskás Arénában. Világklasszisokkal teletűzdelt ellenfelünkből is kiemelkedik Kylian Mbappé, akit gólerősségén túl leginkább a gyorsasága miatt rettegnek a védők. Szövetségi kapitányunk egy olasz portálnak nyilatkozva érdekes kijelentést tett ezzel kapcsolatban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Mártont is figyeli, de...

Rossinak van egy elképzelése, minek köszönheti Mbappé a gyorsaságát
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Rossi szerint nem csak átvitt értelemben igaz, hogy Mbappé a franciák motorja.

„Portugália ellen a hajráig versenyben voltunk, akadt négy veszélyes gólszerzési lehetőségünk, mégis három-nullára veszítettünk. A szurkolóink azonban így is megtapsoltak minket, megérdemelnék, hogy fontos eredményeknek is örülhessenek. A technikai különbség jelenleg nyilvánvaló a legjobbakhoz képest, ezzel szembesültünk kedden is. A francia-német meccsen látottak alapján következő ellenfelünk a végső győzelemre is esélyes. Ráadásul van egy játékosuk, aki mintha motorkerékpáron száguldozna a pályán: Mbappé”

- viccelődött olasz szakvezetőnk. Kínjában?

A Usain Boltot idéző sprintek láttán nehezen hihető, mindenesetre az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) statisztikái szerint Mbappé egyelőre csak a 38. leggyorsabb focista az Eb-n. Legalábbis az eddig mért futásai (azaz esetében csak a németek ellen 1-0-ra megnyert rangadó) alapján, amikor 31,3 km/h volt a csúcssebessége.

A listán – amit egyébként az olasz Leonardo Spinazzola vezet 33,8 km/h-val – a magyar játékosok közül Lovrencsics Gergő a legjobb (100. hely, 29,7 km/h-s csúcssebesség), mögötte Botka Endre és Szalai Attila (138. hely, 29 km/h) következnek.

Csak a miheztartás végett: az áprilisi Stuttgart-Dortmund (2-3) meccsen a vendégek norvég (így a mostani Eb-ről lemaradt) csatára, Erling Haaland 36,04 km/h-s sprintjével már-már a 100 méteres világrekorder Usain Bolt átlagsebességéhez közelített. Hasonlóra Mbappé is képes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?