OLDALVONAL

Rutinos játékos lehet a magyar válogatott megmentője

A 35 esztendős Császár Gábor főszereplő lehet a januári férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután a válogatott két irányítója is jó eséllyel lemarad a tornáról. A januári vb-n a csoportkör után hazaküldték a rutinos játékmestert.
  • Szerző: ST

A magyar válogatott első számú irányítója, a veszprémi Lékai Máté a hétvégén Kielcében szenvedett súlyos sérülést, míg a második számú játékmester, Juhász Ádám korábban dőlt ki hosszú hónapokra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lékai Máté

Nincs tehát egyszerű helyzetben Gulyás István szövetségi kapitány a közelgő, jövő januári Európa-bajnokság előtt.

„Kedd délelőtt beszéltem az orvossal, kilencvenkilenc százalék, hogy Máté nem lehet ott velünk az Eb-n. Jelenleg is sakkozunk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást ebben a helyzetben”
– mondta el a Nemzeti Sportnak a júliusban kinevezett Gulyás István.

A nemzeti csapat stábja elsősorban fiatalokkal – Győri Mátyás, Ubornyák Dávid – oldaná meg a feladatot, de a bő keret tagja a 247-szeres válogatott Császár Gábor is. A svájci Kadetten Schaffhausen irányítója a múlt héten 16-szor talált be a Bajnokok Ligájában a dán GOG ellen, és a 4. helyen áll a góllövőlistán – legeredményesebb magyar játékosként.

Császár Gábor
Fotó: MTI

Az idei világbajnokságon azonban a Csoknyai István, Vladan Matics szövetségi kapitány páros öt mérkőzésen 47 percnyi lehetőséget adott a 35 éves klasszisnak, majd lecserélték a keretben. Császár ezt követően rossz szájízzel úgy döntött, hogy hazautazik.

„Az egy megalázó kis helyzet volt számomra, ha szabad úgy mondanom. Húsz évesen az ember még örül, ha egyáltalán elmegy egy ilyen helyre, hazajön, és azért dolgozik, hogy legközelebb ez ne forduljon elő. Tizenöt-tizenhat év válogatottság után ez egy kicsit nehezebb, de nem is a helyzet maga, ahogyan történt ez az egész, hanem ami előtte történt”
– mondta el Császár a januári vb-ről a Sport Tv-nek.

Az új kapitány hívó szavára a bombaformában lévő Császár elfelejtheti a sérelmeket, és a válogatott vezére lehet az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos Eb-n.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?