OLDALVONAL

Shane Tusup milliókat kockáztat az utazásaival

Egyre csak bővül Shane Tusup új úszócsapata. Hosszú Katinka korábbi férje és edzője a szakmai sikerek mellett a busás haszon miatt is térhetett vissza a medencékhez.
  • Szerző: ST

Shane Tusup augusztusban döntött úgy, hogy az egyik olasz sztárúszó, Ilaria Cusinato edzője lesz. A Hosszú Katinka riválisának szánt 20 éves versenyző után az Olasz Úszószövetségtől kap támogatást az szakember, vélhetően az olasz rendszámú autóhoz, – amellyel a napokban Budapesten furikázott – is ezáltal jutott hozzá.

Shane Tusup

Szilágyi Liliána felkészítésével nagy pénzt szakíthat

Ez azonban úgy tűnik nem elég az amerikainak, és az igazán nagy pénz miatt egy magasan jegyzett magyar úszót, Szilágyi Liliánát is magához csábította. A 22 esztendős Eb-ezüstérmes versenyző után pedig már milliós havi fizetést kaphat, mivel Szilágyi a válogatott keretéhez tartozik, Tusupnak pedig volt olimpiai bajnok tanítványa Hosszú Katinka személyében.

„Múltbeli elért eredmények után az edzőnek járhat abban az esetben járandóság, hogy ha Magyarországon valamilyen válogatott kerettag versenyzőt készít fel a következő világeseményre. Az én olvasatomban, ennek alapján járhat járandóság Shane Tusupnak”
– mondta el Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Digi Sportnak.

Tusup és Szilágyi kedden még a Flórián téren edzett

A Kiemelt Edzői Program keretében havonta nettó egymillió forintos bér üthetné Tusup markát, amennyiben visszatér Magyarországra.

Ezen bukhatja a milliót Tusup?

Szilágyi azonban várhatóan Olaszországban folytatja a felkészülést Cusinatóval, így veszélybe kerülhet Tusup kiemelt edzői járandósága. Ráadásul a korábbi tervek arról szóltak, hogy januártól az Egyesült Államokban teszik át a székhelyüket az olasszal. Nem biztos tehát, hogy megkapja a milliós járandóságot a botrányhős tréner.

„A Magyar Úszó Szövetség javasolja, azt követően a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Olimpiai Bizottság véleményezi, és végsősoron Dr. Szabó Tünde államtitkár asszony dönti el, hogy kinek és mekkora járandóságot ad” mondta el Wladár Sándor.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?