SPORT

Dagad a botrány, keresztbe akar tenni riválisának a magyar sportoló

Péni Istvánt szerelme és családja is támogatja.
  • Szerző: SK

Évek óta próbálja kicsinálni Sidi Péter a riválisát, a sportlövő Péni Istvánt. Tavaly még csak a közösségi oldalakon üzengettek egymásnak, idén pedig Péniék szerint a rutinos riválissal csalással próbálta veszélyeztetni a magyar csapat szereplését. Az igazi botrány azok után tört ki, hogy Péni doppingtesztej pozitív lett. Az indiai szálloda kamerájából pedig kiderült, Sidi tört be riválisa szobájába, s ő csempészhette be a tiltott szert a sportlövő vitaminjába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sidi Pétert felfüggesztették

Sidi Pétert felfüggesztették (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Sidi versenyjogát felfüggesztették, Péninek azonban „szabotázs” miatt egyelőre megkegyelmezett a nemzetközi szövetség. A sportágat jól ismerős szerint az idősebbik sportoló nem először ártott Péninek.

„Évek óta keresztbe akar tenni Istóknak, mindig is kereste az alkalmat, hogy ártson neki. Törekvése a szállodai incidensben csúcsosodott ki, ami tényleg mindennek a legalja volt” – mondta a Blikknek egy, a sportlövőkhöz közel álló, a neve elhallgatását kérő informátor.

A 24 éves Péni B-mintára vár (Fotó: Nemzeti Sport)

Az eszéki Eb-re lészülő Péni mellett a szövetség és a családja is kiáll.

„A fiamat nagyon megviselték a vele történtek. Természetesen mellette állunk, mindenben számíthat ránk” – mondta idősebb Péni István, a sportoló édesapja.

Támogatja a sportolót Péni kedvese, az ugyancsak sportlövőként tevékenykedő Szanja Vukasinovics, aki évek óta boldog kapcsolatban él szerelmével.

„Szeretlek!” – írta az Instagramon a lány.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?