SPORT

Sosem történt még ilyen magyarokkal a Bajnokok Ligájában

Végre kezdődik a BL főtáblája, magyar csapatnak nem szurkolhatunk, játékosokért, edzőért igen.
  • Szerző: sk

Két csapat lesz számunkra fontos idén a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A német Lipcsében három válogatott játékosunk is alapember, a címvédő Chelsea szakmai stábjában pedig továbbra is kulcsember Lőw Zsolt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy csapatban három magyar

Soha nem fordult még elő a BL főtábláján olyan, hogy egy külföldi csapatban három magyar is szerepet kapjon. A Red Bull Leipzig színeiben most Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Orbán Willi is bevetésre vár – először szerdán a Manchester City ellen.

Tavaly a lipcseiek két magyarral álltak, korábban a Herthában Király Gábor és Dárdai Pál, a belga Genkben Köteles László és Tőzsér Dániel harcolt egy csapatban a csoportkörben.

A Lipcse gyengén kezdte a bajnokságot

Bravúr lenne a címvédés

Tavaly ilyenkor a Paris Saint-Germain edzőjeként Lőw Zsolt álmában sem gondolta volna, hogy a szezon végén a Chelsea-vel ünnepel BL-győzelmet. Téli menesztésük után azonban Thomas Tuchel magával vitte őt Londonba is, ott pedig bravúrosan szálltak munkába, s meglepetésre meg is nyerték a Bajnokok Ligáját. Hasonló bravúr lenne most a címvédés, de persze Lőwnek esze ágában sincs lelépni az angoloktól.

„Lett volna vezetőedzői megkeresésem, de úgy érzem, hogy számomra ez a szerepkör a megfelelő” – mondta a Lőw, aki leginkább napi kapcsolatban van a játékosokkal a stábból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?