OLDALVONAL

Sporttörténelmi pillanat Budapesten, őket fogadta a magyar válogatott

Sporttörténelminek nevezhető együttműködés keretében az elmúlt év végén Magyarországon edzőtáborozott a katari curlingválogatott.
  • Szerző: ST

A katariak a Kamaraerdei úti pályán a magyar válogatott segítségével tettek fontos lépéseket a nemzetközi mezőnyhöz való felzárkózáshoz – írja a szövetség honlapja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: www.curling.hu

A hazai szövetség közleményében emlékeztetett, hogy a kapcsolat nem véletlen, ugyanis az arab ország csapatát a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező Belleli Lajos irányítja, elsősorban neki köszönhető, hogy a katariak olyan feltételek mellett készülhettek közel egy hetet, melyek hazájukban egyelőre még nem adottak. Az edzések és a magyarok elleni edzőmérkőzések elsősorban a katari játékosok fejlődését segítették, Katarban ugyanis nincs curlingpálya, ezért csak limitált jégidővel, korcsolyajégen tudnak edzeni.

„Nagyon aktív és hasznos hetet tölthettünk Budapesten, ahol a tervezett program többségi részét el tudtuk végezni. Baráti a viszony a két szövetség között, és most egy újabb lépést tettünk az együttműködésben a két évvel ezelőtti edzői szeminárium után”
fogalmazott Belleli.

És ezeket olvastad már?