TÜZELŐÁLLÁS

Súlyos hiba, 290 millió forintot bukott a Fradi a bírón

Hat meccsen csak egyszer kapott ki a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, de mégsem jutott tovább.
  • Szerző: Ripost

Harmadik helyen végzett az Európa-liga csoportjában a Ferencváros, amely ezzel befejezte a nemzetközi szereplését. A zöld-fehérek csütörtökön a Ludogorec otthonában léptek pályára, és csak a győzelem jelentett volna továbbjutást a számukra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Ferencvárosnak a Ludogorec elleni meccs jelentette a végállomást
Fotó: MTI

Közel álltak a sikerhez, a 20. percben Isael lövése után jól láthatóan Cicinho kezén akadt el a labda, ám a játékvezető nem adta meg az egyértelmű 11-est. Ha az Európa-ligában is használnák a videobírót, akkor az FTC-t vélhetően büntetővel jutalmazták volna.

„Őszintén megvallva a meg nem adott 11-es kissé visszavetette a csapatot” – mondta a meccs után Szerhij Rebrov az FTC mestere, és ez abszolút tetten érhető volt, hiszen négy perccel később a Ludogorec gólt szerzett.

Az elmaradt 11-es és a bolgár gól után a Fradi bénultan játszott, és csak egyenlítésére futotta az erejéből. A magyar csapat annak ellenére kiesett az Európa-ligából, hogy a hat csoportmeccsén csak egyszer kapott ki, az egész európai menetelést tekintve pedig 14-ből mindössze kétszer maradt alul.

Ráadásul a szlovén bíró, Matej Jug nem csak a végeredményt befolyásolta a hibájával, súlyos millióktól fosztotta meg a Ferencvárost. A razgradi győzelem 570 ezer eurót jelentett volna, helyette a döntetlen „csak” 190 ezret ért. A továbbjutás további 500 ezer eurót hozott volna a számlára, vagyis a bíró hiba 880 ezer eurójába, nagyjából 290 millió forintjába került a Fradinak.

„A szurkolók büszkék lehetnek a csapatra, mert végig versenyben voltunk a továbbjutásért – értékelt Rebrov. – Ez önbizalmat adhat a játékosoknak, hogy ismét megnyerjék a bajnokságot, majd jövőre visszatérjünk a csoportkörbe immár nagyobb tapasztalattal.”

1,7 milliárdos bevétel

A Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező első három körében összesen 1,14 millió eurót (376 millió forint) gyűjtött, az Európa-liga-főtáblára jutásért pedig további 2,92 millió eurót (964 millió forint) kapott. A csoportmeccseken 1,33 millió eurót (437 millió) forint keresett, ez összesen 1,7 milliárd forint. A bevételt a jegyeladásból befolyó összeg és a televíziós közvetítési díjak is gyarapítják.

 

És ezeket olvastad már?