OLDALVONAL

Szigorú szabályok, így zajlanak az edzések a Ferencvárosnál

A koronavírus-járvány miatt a labdarúgó NB I is fel van függesztve március 16-a óta, a listavezető Ferencvárosnál azonban igyekeznek formában tartani a játékosokat az esetleges folytatásra. Heti három edzést tartanak a címvédőnél.
címkék:
  • Szerző: ST

Külön, kis csoportokban zajlik a munka a Ferencváros népligeti edzőközpontjában, ahová a játékosok már edzésre készen érkeznek meg, és már a kocsijukban megmérik a lázukat, csak ezután hajthatnak be a sporttelepre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Úgy döntöttünk, kis csoportokban tartunk heti három alkalommal edzést a Népligetben. Ez azt jelenti, hogy maximum hat játékos van egyszerre, egy időben a pályán, és mielőtt kiszállnak az autóból, megmérjük a lázukat. A játékosok otthon öltöznek, úgy érkeznek meg az ötven-hatvan perces edzésre- mondta el Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere az M4 Sportnak.

Lázmérés után mehetnek edzésre a játékosok
Fotó: Fradi TV

A labdarúgók külön autókkal, meghatározott sorrendben érkeznek a tréningre, hogy a parkolóban ne találkozzanak sokan egyszerre. Az előre kiosztott edzésfelszerelést pedig mindenkinek az otthonában kell kimosnia, az öltözőket nem is használják jelenleg. A focisták pozíciórögzítő és követőeszközeit az erőnléti stáb tagjai fertőtlenítik a foglalkozás előtt és után.

„Az edzések úgy vannak megoldva, hogy öt-hat ember használja az egész pályát, ezzel is csökkentve a rizikót. Főként fizikális jellegű gyakorlatok vannak, mindenkinek egy labdája van, azzal megy végig a pályán, ezt nem cseréljük le közben. Nincsenek párharcok és testi kontaktus” mesélt az edzésekről Sigér Dávid, a Fradi magyar válogatott középpályása.

Sigér Dávid
Fotó: fradi.hu

Ezeken a gyakorlásokon kívül az otthonukban, az erőnléti stáb vezetésével összeállított, személyre szabott edzéstervet végeznek a focisták, amelyeket telefonnal kell felvenniük, és elküldeni ellenőrzésre.

A tabellát a Mol Fehérvár előtt három ponttal – két mérkőzéssel kevesebbet játszva – vezető Fradinál úgy számolnak, hogy le tudják játszani a hátralévő fordulókat.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?