Létrehozva: 2021.12.29.

Szilágyi Liliána: Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan.

Az ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Szilágyi Liliána közösségi oldalán hosszú posztot írt arról, hogy az apja, a korábbi többszörös magyar bajnok és olimpikon úszó, Szilágyi Zoltán szexuálisan zaklatta és verte őt.

A 25 éves sportoló, aki 2014-ben a nankingi ifjúsági olimpián a 100 és 200 méteres pillangóúszást is megnyerte (utóbbi távon pedig már a felnőttek között lett Eb 2. 2016-ban) a közösségi oldalán egy megrázó képpel, valamint egy hosszú bejegyzéssel állt a nyilvánosság elé.

„Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges.

Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam.

Gyermekkoromtól kezdve.

Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről.

Az apám akinek hosszú éveken keresztül bármit megtettem volna, hogy elfogadjon, hogy szeressen, míg nem rájöttem, egy tökéletes illúzióban élek.

Egy olyan burokban amire azt hittem, hogy természetes. Ahol, elfogadott, hogy az anyámat a szemem láttára félájultra veri az apám, hogyha esetleg nem tetszett neki, az amit mondott, vagy tett. Éppen úgy, ahogyan megtette, mikor terhes volt még velem anyukám. Ahol, hogyha nem teljesítettem az elvárt eredményt, akkor a semmibevétel és a különféle büntetések a velejárói az életemnek. Ahol nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom.

Ebben a világban én csupán egy eszköz voltam, egy tökéletes báb... Hiszen a külvilág nem látott mást, mint egy szerető családot, sikerekkel és világraszóló eredményekkel megtetézve.

Azt látta mindenki, amit otthon belénk vert a családfőnk. Mi védtük őt és a tetteit minden erőnkkel, mert ha nem tettük volna, akkor elmondhatatlan dolgokat vetített elénk következményként.

Megtehette, mert leépítette szépen lassan a saját személyiségünket, elvéve tőlünk a tudatunkat és az érzelmeinket...

Nagyon hosszú út volt, amit magam mögött hagyok most. Azt gondolom, hogy a gyógyulásomat végig tudtátok követni eddig. 2016-ban az Európa bajnokság után megszakítottam a kapcsolatot az apámmal, onnantól kezdve hol közgúnynak, hol pedig meg nem értett, furcsa lánynak voltam titulálva” – írja Szilágyi Liliána.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Liliana🦂 (@lilianaszilagyi) által megosztott bejegyzés

Az említett édesapa nem más, mint Szilágyi Zoltán, korábbi 30-szoros magyar bajnok, világbajnoki 6. helyezett gyorsúszó, aki sokáig a lánya edzője volt. Az édesanya pedig a játékosként háromszoros, edzőként egyszeres olimpiai bajnok pólólegenda, Gyarmati Dezső lánya, Gyarmati Eszter – írja az Origo.

Szilágyi Liliána a Széchy SE-ben kezdte karrierjét, majd a Jövő SC, a Kőbánya SC és a Honvéd után rövid időt az Egyesült Államokban (Florida Gators) töltött, mielőtt 2019-ben a Ferencváros sportolója lett volna. Édesapja mellett edzője volt az a Turi György is, akiről az elmúlt hónapokban derült ki, hogy ugyancsak rendszeresen verte és alázta meg (nem egyszer szexuálisan is) a tanítványait. 2019 óta Hosszú Katinka korábbi férjével és edzőjével Shane Tusuppal dolgozik együtt. Szilágyinak ugyan volt olimpiai szintje, 2020 decemberében váratlanul mégis bejelentette, hogy nem indul a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpián.

„Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni” – nyilatkozta akkor klubja honlapján.

Hangsúlyozta, nem vonult vissza, nem hagyta abba az úszást, de muszáj a testével és a lelkével törődnie, de bővebben nem nyilatkozott a döntése hátteréről. „Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni” – szögezte le. Hozzáfűzte: az lebeg a szeme előtt, hogy a 2024-es párizsi olimpián ereje teljében legyen.

,,Nem adtam fel az álmaimat, csak össze akarom szedni magamat ahhoz, hogy úgy tudjak edzeni és versenyezni, ahogy az a korábbi eredményeimhez méltó.„

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

metropol.hu

Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó