SPORT

Színpompás megnyitó, telt ház a Puskás Arénában

Elérkezett a nagy nap, amire minden magyar focidrukker és sportszerető ember várt!
  • Szerző: MV

Izgalmas és fantasztikus másfél órás műsor vezette fel a Magyarország-Uruguay mérkőzést, a Puskás Aréna avatóját. Felidézték az 1953-ban épült egykori Népstadion legemlékezetesebb eseményeit, fekete-fehér és színes filmek peregtek a múltból a kivetítőkön. Híres magyar győzelmeket, szenzációs gólokat élhettek át újra a nézők.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László

Aztán Berkesi Judit és Gundel Takács Gábor műsorvezető pályára hívott néhány egykori legendás női és férfi válogatott labdarúgót. Többek között Lovász Gyöngyi, Dárdai Pál, Király Gábor, Lipcsei Péter, Pisont István, Illés Béla, Kovács Kálmán, Bognár György, Nagy Antal és Dunai Antal is megjelent, ahogy ott volt a legidősebb magyar válogatott focista, a 92 éves Raduly József is.

Huszonöt perccel a kezdés előtt érkezett a Soho Party együttes, és az 'Éjjel nem érhet véget' című sláger, amely a 2016-os Eb-n kapcsolódott először a magyar válogatotthoz.

A videóért kattints a képre!

Aztán Fürjes Balázs a tervezést és építést irányító kormánybiztos, Budapest fejlesztési államtitkár elmondta, 15 ezer ember építette az arénát.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor jóval a meccs előtt megérkezett az új nemzeti stadionba
Fotó: Szabolcs László

„Ma este a magyar közönség birtokába veszi az új Puskás Arénát, ami igazi 21. századi aréna„ – mondta – A Puskás Aréna több mint stadion. Budapest világszínvonalú 80 ezres koncerthelyszínnel gazdagodott. Köszönöm, hogy ennyien eljöttek!”

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?