TÜZELŐÁLLÁS

Marco Rossi jó hírt kapott egy hónappal az Eb előtt

Napra pontosan egy hónap múlva kezdődik a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott legnagyobb sztárja, Szoboszlai Dominik hétfőn végre edzett.
  • Szerző: Ripost

Szoboszlai Dominik 2021-ben még nem lépett pályára, és hónapok óta mindössze feltételezett időpontokat emlegetnek a visszatérése kapcsán. Előzetesen márciusi, majd áprilisi dátumokat jósoltak minden idők legdrágább magyar labdarúgója kapcsán, aki ágyéksérüléssel küzd. Egyik sem teljesült, így immár az Európa-bajnoki játéka is veszélybe került az RB Leipzig futballistájának. Ami jó hír, hogy hétfőn már a lipcsei csapattal edzett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik játéka kérdéses a Eb-n

Szoboszlai Dominik játéka kérdéses a Eb-n
Fotó: Nemzeti Sport

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi 30 fős bő keretet hirdetett a részben budapesti rendezésű Eb-re.

„Főként azokra számítok, akik oroszlánrészt vállaltak az Eb-kijutásból és a Nemzetek Ligája-feljutásból – mondta Rossi. – Ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy többségük többnyire játékban legyen, rendszeresen játsszon a klubjában. Az egyetlen kivételt Szoboszlai Dominik jelenti, aki januári klubváltása óta nincs játékban, azonban jelenleg ő az elsőszámú tehetségünk, a válogatott egyik kulcsembere. Ha június 1-ig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához.”

Mindössze két forduló maradt hátra a német bajnokságból, és ezeken aligha fog pályára lépni Szoboszlai. Szerencsére így is van jó hír, Marco Rossi örülhet:

„Dominik felépülése remekül halad, így a mai napon megkezdte az edzést a csapattal” – fogalmazott a focista menedzsere, Esterházy Mátyás.

Szoboszlai legutóbb december 20-án, még a Salzburg játékosaként lépett pályára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?