OLDALVONAL

Szoboszlai Dominik tesz a pénzre, nem szédítették meg a sztárcsapatok

Topligás élklubok sora érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt, de a 19 éves futballista egyelőre nem vált csapatot és a Salzburgnál marad. Szabados Gábor sportközgazdász a Ripostnak elmondta, az anyagi lehetőségekkel szemben inkább a szakmai szempontok számítanak a magyar játékosnak.

További fejlődése érdekében egyelőre nem vált csapatot, és ősszel biztosan Salzburgban folytatja pályafutását Szoboszlai Dominik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik egyelőre Salzburgban marad
Fotó: Instagram

„Kapcsolatban álltam csapatokkal, de miután beszéltem a családommal és a menedzseremmel, úgy döntöttem, Salzburgban maradok. Nagyon sokat adott nekem a klub, szeretném az új szezonban is itt folytatni, és újra átélni a csapattal a Bajnokok Ligája-kalandot”

– indokolta meglepő döntését Szoboszlai a Liverpool elleni 2-2-es felkészülési meccs utáni sajtótájékoztatón.

Habár sztárcsapatok sora érdeklődött a középpályás iránt, Szabados Gábor sportközgazdász a -nak elmondta: aligha kaptak minden szempontból megfelelő ajánlatot.

„Nem ismerjük a legfontosabb információt, nem tudjuk, milyen ajánlatok voltak. Sok mindennel lehet indokolni a maradást, de szerintem, ha lett volna olyan ajánlat, ami a klubnak és Szoboszlainak is megfelel, akkor elfogadták volna. Tehát valószínűleg nem kaptak ilyet. Az biztos, hogy nem hibáztak nagyot, mert Szoboszlai fiatal játékos, és tovább nőhet az értéke. Pláne ha újra bejutnak a Bajnokok Ligájába, és jól szerepelnek” – mondta lapunknak Szabados.

A sportközgazdász szerint, amíg a Salzburgnak az anyagi rész számít, addig Szoboszlai biztosan szakmai szempontok alapján mérlegel az érdeklődők között.

„A klubnak akkor éri meg az üzlet, ha megfelelő pénzt kap a játékosért, Szoboszlainak pedig abban az esetben, ha szakmailag és anyagilag is előrelépést jelent az átigazolás. Bár szerintem Szoboszlainak a szakmai rész, a folyamatos játéklehetőség lényegesen fontosabb a pénznél, mert annak nem lenne értelme, hogy valahol a kispadon üldögéljen. Illetve azt is lényeges, hogy az esetleges átigazolásánál majd az osztráknál erősebb bajnokságban szerepeljen.”

Szabados hozzátette, habár Szoboszlai a maradás mellett döntött, nem kell meglepődni, ha egy visszautasíthatatlan ajánlat miatt az átigazolási időszak utolsó napján, október elején mégis bejelentik a klubváltást.

A járvány átírta az átigazolási időszakot

Szabados Gábor szerint könnyen lehet, hogy a járványhelyzet miatt az érdeklődők nem tudtak annyit ajánlani Szoboszlaiért, amennyit normál esetben tettek volna.

„Ez az átigazolási időszak sokkal visszafogottabb lesz a korábbiaknál. A járvány miatt csökkent a klubok bevétele, és nagy a bizonytalanság, hiszen még mindig nem tudhatjuk, hogy elkezdődik-e a következő idény. Abban sem vagyok biztos, hogy lesznek meccsek. Lehet, hogy volt olyan klub, amely nagyon szerette volna megszerezni Szoboszlait, de most nem tudott annyit ajánlani érte. Adott esetben télen már tud majd – mondta a sportközgazdász.”

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?