OLDALVONAL

Szoboszlaira újabb sztárcsapat figyelhet majd az Európa-ligában

A 7-szeres BEK/BL-győztes Milan is kiszemelte Szoboszlai Dominikot, az osztrák Salzburg labdarúgócsapatának klasszisát. A 19 éves magyar játékos csütörtökön komoly mérkőzésen bizonyíthat. A találkozón már ott ülhetnek a leendő kérők is.
  • Szerző: ST

Szinte nincs is olyan olasz sztárklub, amely ne nézte volna ki magának Szoboszlai Dominikot. A magyar futball nagy reménysége kapcsán az utóbbi időszakban Olaszországból a Juventus és a Lazio neve merült fel, amelyhez most csatlakozott az AC Milan.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Frankfurt ellen nézhetik meg Szoboszlait a Milan megfigyelői

A 18-szoros olasz bajnok megfigyelői csütörtökön, a Frankfurt-Salzburg Európa-liga-találkozón is ott ülhetnek majd a lelátón, többek között Szoboszlait is figyelve.

„Vélhetően rengeteg megfigyelő lesz a lelátón, fogják Dominikot is nézni, de természetesen az összes többi játékost is”
– mondta el a nak Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere, aki konkrétumokat nem tudott mondani a Milan esetleges érdeklődéséről

Szoboszlai Dominik
Fotó: AFP

Az egykor szebb napokat is látott milánói klub a 10. helyen áll az olasz bajnokságban (lapzártánk után játszott). Szoboszlainak minden esélye meglenne arra, hogy a kezdőcsapatba is beverekedje magát a Milannál –amely Hakan Calhanoglu és Franck Kessié helyére keres játékosokat-, amennyiben a nyáron átigazolna. Csütörtökön, a tavalyi szezon El-elődöntőse elleni mérkőzés pedig kiváló terepnek tűnik arra, hogy a 8-szoros magyar válogatott játékos meggyőzze kivételes képességeiről a megfigyelőket.

Szoboszlai Dominik (jobbra)
Fotó: AFP

A BL-ben már bizonyított a magyar középpályás

A mértékadó Transfermarkt által 15 millió euróra (3,5 milliárd forint) becsült Szoboszlai a tavaszi szezonban, a Salzburg mind a két találkozóján csereként jutott szóhoz, az El-ben azonban már komolyabb szerepet kaphat.
Az őszi, Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseken ötször is a kezdőcsapat tagja volt a 19 éves középpályás, ahol olyan sztárcsapatok ellen tette le a névjegyét, mint az angol Liverpool vagy az olasz Napoli.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?