TÜZELŐÁLLÁS

Sztárzenésszel ünnepli a születésnapját az Eb legjobb magyar kézise

Habár a magyar válogatott csak a kilencedik helyen végzett a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, Bánhidi Bence bekerült a torna álomcsapatába. A 24 éves beállós jövő héten ezt is megünnepelheti a születésnapján, ahol jó barátja, a Wellhello tagja, Diaz is tiszteletét teszi.

Elvárás nélkül szerepelt a férfi kézilabda-válogatott a hétvégén véget ért Európa-bajnokságon, de ahogy mondani szokták, evés közben jött meg az étvágya. A sikeres csoportmeccsek bravúros eredménnyel kecsegtettek, de végül csak a kilencedik helyen zártunk. Csapatunk legjobbja, az Eb álomcsapatába beválasztott Bánhidi Bence a nak elmondta, csalódott a vége miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Amennyi nagy meccset nyertünk, picit csalódást jelent a végeredmény. Természetesen a pozitív dolgokat is figyelembe kell venni, hiszen több olyan mérkőzés volt, amelyen nagyszerűen játszott a csapat. Viszont az utolsó két fellépés, a svédek és a portugálok elleni találkozó jobban is sikerülhetett volna. Sajnos ennyi volt bennünk, tanulnunk kell.”

Felemás a kép, a Szeged játékosa az Eb előtt elfogadta volna, ha azt mondják neki, továbbjutunk a csoportból, és a középdöntőben is nyerünk meccset.

„Az élet mindig hoz valami újdonságot, új lehetőséget. Mi megkaptuk, de sajnos nem tudtunk élni vele. Ki tudja, mikor lesz újra ekkora lehetőségünk? Emiatt egy kicsit bánkódom.”

Diaz és Bánhidi Bence Fotó: Instagram

Bánhidi Bence február 9-én ünnepli a 25. születésnapját, ahol jó barátja, a Wellhello tagja, Diaz is ott lesz.

„Úgy ismerkedtünk meg, hogy egyszer lejött hozzánk edzésre. Aztán dumáltunk az öltözőben, és elhívott egy koncertre. Ebből még több koncert lett, és még több közös program. Ott lesz februárban a szülinapomon, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Meccsek után gratulálni szokott, tényleg nagyon jó a viszonyunk. Nagyon szeretem a zenéjüket, rendszeresen hallgatom a kocsiban.”

Két év múlva Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg az Eb-t. Bánhidi szerint kiváló csapattal indulhatunk a tornán.

„Most a harcosságunk a legnagyobb fegyvertényünk. Ha ehhez hozzá jön egy komolyabb játéktudás, több tapasztalatot szerezünk, megérünk a feladathoz, és összeszokottabbak leszünk, akkor két év múlva a hazai Eb-n komoly esélyeink lehetnek.”

Bánhidi 32 góllal zárt

Bánhidi Bence 32 gólt dobott az Európa-bajnokságon. A nak elmondta, ez azért sikerült, mert rengeteg segítséget kapott a társaitól.

„Rám épült az egész támadójátékunk. Sok szerepem volt, többé-kevésbé jól is ment a játék. Kihasználtam a lehetőséget, megcsináltam magamnak a helyzeteket, sokat küzdöttem.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?