TÜZELŐÁLLÁS

Történelmi pillanat Dzsudzsák Balázsék életében

Dzsudzsák Balázs tisztán emlékszik az első meccsére Puskás Ferenc Stadionban, míg Szoboszlai Dominik még nézőként sem járt a régi katlanban.
  • Szerző: RIPOST

Először tartott sajtótájékoztatót a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában. A csapat pénteken Uruguay ellen avatja az új stadiont, ahol telt ház, 68 ezer néző játszhat. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint az új aréna már üresen is óriási hatással van az emberre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Csak a legnagyobb szavakkal tudom jellemezni a stadiont – fogalmazott a 32 éves futballista. – Stílusosan és extrán néz ki, nagyon komoly hatása van, felemelő érzés. Már üresen is óriási energiákat ad, hát még telt ház esetén. Nagyon büszke érzés, hiszen olyan elődök játszottak ebben a stadionban, akik hatalmas eredményeket értek el. Régen adatott meg egy magyar játékosnak az, ami pénteken ránk vár: 68-70 ezer néző előtt léphetünk pályára. Remélem, a játékunk is méltó lesz ehhez az arénához.”

A 106-szoros válogatott játékos hozzátette, pontosan emlékszik arra, mikor lépett először pályára a régi Puskás Ferenc Stadionban.

„2007-ben az aktuális világbajnok, Olaszország ellen sikerült letennem a névjegyem, fantasztikus győzelmet arattunk. Akkor szerepeltem másodszor a válogatottban, és először a Puskás Stadionban. Ez a legemlékezetesebb meccsem a régi stadionban, soha nem fogom elfelejteni.”

A 19 éves Szoboszlai Dominik elárulta, ő teljes mértékben most ismerkedik meg a stadionnal.

„Őszinte leszek, soha nem jártam a régi Népstadionban, illetve a Puskás Ferenc Stadionban – vallotta be a Salzburg légiósa. – Képeken és videón láttam, hogy milyen volt valójában. Nagy változáson ment keresztül. Remélem, az új arénában minél többször pályára léphetek. Nem csak edzőmeccseken, hanem a jövő évi Európa-bajnokságon is.”

A Magyarország-Uruguay mérkőzést november 15-én pénteken 19 órától a Puskás Arénában játsszák.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?