KIAJOBB

Történelmi sikerre hajt Michelisz Norbert

Az élről várja a túraautó-világkupa sepangi, évzáró hétvégéjét Michelisz Norbert.
  • Szerző: Ripost

Ismét sporttörténelmet írna Michelisz Norbert. 2017-ben ő lett a magyar autósport első vb-érmese, miután ezüstérmet szerzett a túraautó-világbajnokságon, idén pedig az első vb-címére hajt.

Michelisz Norbert Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A BRC Hyundai 35 éves pilótája a vasárnapi, malajziai idényzáró előtt kilenc ponttal vezet az összetett világbajnoki pontversenyben. Ez azt jelenti, hogy teljesítette a tervét.

„Úgy áll a helyzet, ahogy néhány hétvégével ezelőtt szerettem volna – mondta Michelisz a túraautó vb hivatalos előzetesében. – Pszichológiailag előnyt jelent, hogy vezető helyen utazom az utolsó versenyre. Azonban a különbség kicsi, így nem vagyunk kényelmes helyzetben. Amikor 2017-ben Katarban a vb-címért küzdöttem, az volt életem eddigi legintenzívebb napja. Biztos vagyok benne, hogy Malajzia ezt is felül fogja múlni.”

A pénteki szabadedzések és időmérők után vasárnap rendezik meg a három futamot. Michelisz Norbertnek saját kezében van a sorsa, vagyis a riválisai eredményeitől függetlenül világbajnok lehet. A Nemzetközi Túraautó-szövetség honlapja például hét ilyen verziót vázolt fel, vagyis jókora esélye van a végső sikerre a magyar autósnak.

Fotó: Facebook

Vasárnap reggel az első verseny 8:15-kor, a második 11:15-kor, míg a harmadik 13:10-kor kezdődik. Sikere esetén egy másfél méteres trófeát „lendíthet” a feje fölé a magyar sztár. Nem mellesleg, történelmi sikert aratna...

És ezeket olvastad már?