SPORT

Továbbjuthat Rossi csapata az Eb-n, megszólaltak a szurkolók

A drukkerek szerint meglehet a továbbjutás Európa legjobb csapatai ellen.
  • Szerző: sk

Már a csoportban Európa legerősebb csapatai ellen focizik a magyar válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese a Puskás Arénában játszik a világbajnok franciákkal, valamint az Eb-címvédő portugálokkal, majd Münchenbe utazik az eggyel korábbi vb-aranyérmes németekhez. Sokan előre temetik a válogatottat, de a megkérdezett szurkolók bíznak a bravúrban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csapat jelenleg Ausztriában készül
Fotó: Nemzeti Sport

A Szerencsejáték Zrt. labdarúgó Európa-bajnokságra vonatkozó 1000 fős kutatásának eredményei alapján az EB meccsek iránt érdeklődő magyarok 82%-a látja pontszerzésre esélyesnek a nemzeti tizenegyet.

A felmérés résztvevőinek ötöde nyitott arra is, hogy fogadjon az EB, köztük a magyar válogatott meccseire. A potenciális fogadók fele azonban csak akkor hajlandó pénzt tenni a magyar válogatottra, ha őket látja esélyesebbnek, viszont további egyharmaduk az esélyektől függetlenül mindenképpen a magyarok győzelmére fogadna. „Valóban létezik ez a jelenség, hogy sokan ilyenkor a szívükre hallgatnak, és kedvenc csapatukra fogadnak akkor is, ha az adott csapat papíron esélytelenebbnek számít” – mondta Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője. „A nemzeti válogatott esetében az érzelemvezéreltség még határozottabban jelentkezhet. Jó példa erre, hogy a 2016-os labdarúgó EB idején, a Tippmixen beérkezett fogadásszámokat vizsgálva azt láttuk, hogy a végső győztesre kínált opciónál Magyarország csapatára érkezett a második legtöbb tipp” – tette hozzá.

A magyar válogatott jelenleg Ausztriában edzőtáborozik. Pénteken már idehaza, a Szusza Ferenc stadionban játszanak felkészülési meccset Ciprus ellen, jövő kedden pedig Írország az ellenfél. Az Eb számunkra június 15-én rajtol Portugália ellen, 19-én a franciákkal játszunk a Puskás Arénában, 23-án pedig Németországban zárjuk a csoportkört. Az első két helyezett mindenképpen továbbjut, míg a négy legjobb csoportharmadik is ott lesz a negyeddöntőben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?