SPORT

Turi György nem távozik végleg, itt dolgozik lemondása után

Önszántából távozott a Magyar Úszószövetség valamennyi tisztségéből Turi György. Már csak a Köbánya SC-ben folytatja munkáját.
  • Szerző: Ripost

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy befejezte munkáját az úszósportban a korábbi versenyzői által megvádolt edző. Turi Györgyöt egykori tanítványa, Cseh László nyilatkozata indította el a lejtőn, amelyben többek között lelki terrorral vádolta meg a Cár becenevű trénert. A világbajnokhoz később több társa csatlakozott, akik már a tettlegességet, a pofonokat is emlegették a Kőbánya SC vezetőedzőjének ügyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20211103 Budapest
Turi György úszó edző
fotó: Teknős Miklós (TEK)
Magyar Nemzet

A Turi-ügyben egy öttagú vizsgáló bizottságot állított fel a szövetség, már munkálkodnak i,s több „megszólalót” is meghallgattak már. Az edzőt is várják a bizottság elé, de Turi lemondása után, finoman szólva is: kérdéses a testület előtti megjelenése.

Turi György a tokiói olimpiát követően lapunkban úgy nyilatkozott, már elege van a rengeteg edzőtáborozásból, az utazásokból, azzal, hogy az elmúlt harminc-negyven év alatt több időt töltött a versenyzőivel az uszodában, mint amennyi idő a családjára jutott. Úgy mondta, átadom a helyem a fiatalabbaknak a medence parton, de a szemem mindig rajuk lesz.

„Így is történt – mondta lapunknak Güttler Károly, aki már több éve együtt dolgozik Turival a kőbányai egyesületnél és a válogatott csapatnál egyaránt – A mesteredző már nem a medence széléről, stopperórával a kezében vezeti az edzéseket, hanem az irodában tevékenykedik.”

Az olimpiai ezüstérmes mellúszó elmondta, megtörtént az egyesületnél az, amiről a távozó edző korábban beszélt.

„Igen, már én is, szinte csak a Kőér utcában vagyok, ahol az edzéseket vezetem a versenyzőinknek. Nyugodtan mondhatom, megvolt az őrségváltás. Folyik a munka itt lent a medencénél, és Turi György szakosztályvezetőként irányít és végzi a dolgát. Összefoglalva, a szövetségi munkájáról és pozícióiról lemondott, Kőbányán dolgozik tovább a sikerekért, mint a szakosztály vezetője.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?