TÜZELŐÁLLÁS

A második hely kudarc volna, Lőw Zsolt állása a tét Párizsban

Nem jár dicséret azért, ha a Paris Saint-Germain megnyeri a hétvégén elrajtolt francia labdarúgó-bajnokságot.
  • Szerző: mv

A mostani évtized a Paris Saint-Germainről szól a francia bajnokságban, hiszen a fővárosi sztárcsapat az utóbbi hét szezon során hatszor végzett az első helyen.

A fogadóirodák ezúttal is a párizsiak sikerét várják, a tippmix.hu például 1,09-es szorzóval kinálja a bajnoki címüket, ami gyakorlatilag tutinak vehető. Tény, az ezüstérem jókora kudarc volna és a szakmai stáb állásba kerülne. Thomas Tuchel vezetőedző, és magyar segítője, Lőw Zsolt tavaly vette át at a PSG irányítását, és az első szezonban inkább csalódást okoztak.

Habár a párizsiak toronymagasan megnyerték a bajnokságot, ám a Francia Kupa döntőjét elbukták, míg a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben kiestek. Különösen utóbbit, a BL-kudarcot fájlalta Nasszer al-Helaifi tulajdonos. A katari milliárdos 2011-ben került a klub élére, ám azóta a negyeddöntőnél tovább nem jutottak a BL-ben. Éppen ezért vajmi kevés, ha a PSG a most elkezdődött idényben is csak a bajnoki aranyat gyűjti be. Ráadásul idén új sportigazgató, a brazil Leonardo érkezett a klubhoz. Õ kevés hibát fog elnézni Lőwéknek.

"Tavalyi érkezésünkkor úgy éreztük, változtatnunk kell néhány dolgon, ha szeretnénk, hogy PSG jelentős célokat érjen el. Személyesen eddig egyszer találkoztunk Leonardóval, az első benyomásaim jók. Úgy vélem, hasonló elképzelései vannak, és bízom benne, hogy az edzői stáb által elindított folyamatokat az ő segítségével felgyorsíthatjuk." - mondta Lőw Zsolt az nso.hu-nak.

Ez azt jelenti, hogy immár a Bajnokok Ligájában is villantaniuk kell valamit, különben Leonardo ajtót mutathat a Tuchel-Lőw párosnak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?