TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál a Fradi-focista miatt, balhéznak a szurkolók

Lanzafame és Hemingway a célkeresztben. Botránycunamit váltott ki az NB I-es gólkirály átigazolása.
  • Szerző: vav

Legutóbb talán a Juventushoz szerződött Gonzalo Higuaín akasztotta ki úgy a Napoli szurkolóit, ahogy - nyilván minden tekintetben más dimenziókban - a Ferencvároshoz igazolt Davide Lanzafame miatt kibuktak a Honvéd hívei.

Az internetes közösségi oldalakon posztok százai, elkeseredett és dühös hozzászólások ezrei foglalkoznak az NB I-es átigazolási szezon legnagyobb durranásával.

A csalódott kispesti szurkolók igazából azt sem tudják, kire haragudjanak jobban: az eddig közéjük tartozónak hitt olasz focistára, vagy inkább klubjuk tulajdonosára, a legjobb játékosait sorra pénzre váltó George F. Hemingwayre. Utóbbi is kap a fejére eleget, főleg, miután az nb1.hu kispesti forrásokra hivatkozva arról írt: Lanzafame megfelelő célok és némi fizetésemelés ellenében szívesen maradt volna a Honvédnál - az üzletember azonban inkább pénzt akart helyette (hivatalos összeg "természetesen" nincs, a pletykák, találgatások szerint 200 millió forinttól egészen 800 millióig fizethetett érte az FTC).

Lehet, hogy mégis van szponzora a Honvédnak...

Közzétette: nb1.hu – 2018. június 29., péntek

Lanzafame esetében a többség azt nehezményezi, hogy ha már - érthetően - ő is elhagyta a tavalyi bajnoki cím óta süllyedő Honvéd-hajót, miért nem az iránta szintén érdeklődő Videotonhoz ment, miért a számukra leggyűlöltebb riválist, az FTC-t választotta.

"Inkább ment volna a vidibe, komolyan!";

"Davide Lanzafame hivatalosan is az ellenséghez igazolt. Próbáljuk megérteni, tudjuk, hogy Hemingway az első számú felelős, de mi szurkolók vagyunk: nem tudjuk elnézni Lanzának sem. Szerettünk!";

"Az, hogy elmegy több pénzért az a mai világban szinte természetes, de az, hogy a Fradiba, ezzel szinte mindent, amit tett, lerombolt"

- ilyen és ehhez hasonló kommentek sorjáznak.

Érdekes módon számos Fradi-drukker is azt írta a kispesti fórumokon, hogy nem igazán tudnak örülni Lanzafaménak, akármilyen jó játékos is, a honvédos múltja miatt inkább maradt volna a Bozsik-stadionban.

 

 

Lanzafamét hétfőn ez a dollár- és euró-jelekkel megspékelt felirat (Áruló Lanzafame) fogadta Duna-parti otthona ablaka alatt:

 

Egy, a Facebookon terjedő privát videó tanúsága szerint akadt, aki elkeseredettségében elégette a (korábbi) kedvencét ábrázoló pólóját, mások szemétbe dobták a hasonló matricákat:

Egy alig féléves, Maldív-szigeteki üdüléséről küldött fotója miatt is támadják Lanzafamét. Íme, egy poszt a pálfordulásról:

Az egyik szurkolói blog az Instagramon szintén kiemeli: a klub és a szurkolók is sokat köszönhetnek a korábbi Juventus-támadónak, de azt az egyet képtelenek lenyelni, hogy pont a zöld-fehérekhez szegődött.

 

Kispest-Honvéd (@honvedfckispest) által megosztott bejegyzés,

 

"Köszönet mindenért, Davide Lanzafame! Azért, amit értünk és a Kispest-Honvédért tettél, és ezért a kemény leckéért is.

A távozásod érthető, de a lehető legundorítóbb választásod soha nem lesz az!
Sok sikert a pályafutásod után!

- kommentálták csípősen a fájó átigazolást.

Kérdés, mi lesz a Kispest-szurkolók törzshelyére festett freskóval, vagy azokkal a tetoválásokkal, amelyet a csatárt ábrázolják...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?