TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál Hosszú Katinka körül, megszólalt Kapás Bogi edzője

Konditerem helyett bordásfal jut. Február közepére megoldódhat a méltatlan helyzet, de addig?
  • Szerző: vav

Nem csak az FTC úszóinak, de az újpesti Kapás Boglárkának is ki kell térnie Hosszú Katinka elől, ha használni akarja a Duna Aréna konditermét. Háromszoros olimpiai bajnoknőnk a hajnali időpontban egyedül edz, a többiek pedig vagy ingáznak egy másik helyszín és az uszoda között, vagy - mint Bogi - átmenetileg beérik egy tornaterem bordásfalával. A helyzetet az úszószövetség úgy oldja meg, hogy kialakít egy másik konditermet is, amely február 15-én lesz kész - derül ki a Bors cikkéből.

Katinka állítólag arra hivatkozott, hogy mivel nagy hangsúlyt fektet a szárazföldi edzéseire, zavarná a felkészülését, ha másokkal kéne osztoznia a konditermen. Nyilván ez az ideális, de az egyik érintett úszótárs, az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka edzője, Virth Balázs szerint elférnének többen is.

"Katinka edzőjével, Petrov Árpáddal beszéltem, azt mondta: akkor használhatjuk az edzőtermet, ha Hosszú nincs bent. A sportolóim számára viszont szintén a reggeli időpont az ideális.

- mondta a Borsnak az UTE edzője.

Elindultunk a Világkupára!

Közzétette: Kapás Boglárka – 2018. november 5., hétfő

Bogiék jelenleg thaiföldi edzőtáborban készülnek a versenyekre, de ha hazatérnek, átmeneti megoldásként egy tornaterembe mennek edzeni.

"Kreatívak vagyunk. (...) Nagyon remélem, tényleg elkészül február közepére a konditerem, hiszen márciusban országos bajnokság, júliusban pedig vb vár ránk. A felkészülésünkhöz pedig elengedhetetlen egy normális konditerem"

- mondta erről Virth.

És ezeket olvastad már?