TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál, Maldini tehet keresztbe Szoboszlai álomszerződésének

Rendesen kipakolt az AC Milan legendája. Nem látják szívesen a német szakembert, aki a magyar tehetség útját egyengetné az olasz sztárklubnál.
  • Szerző: vav

Udvariaskodásnak, diplomatikus fogalmazásnak nyoma sincs: óriási belső feszültségekről árulkodnak Paolo Maldini szavai az AC Milan legfőbb edzőjelöltjéről, Ralf Rangnickról. A hétszeres BL- illetve BEK-győztes olasz sztárklub ikonja, egyben technikai igazgatója egy nyilatkozatában szokatlanul éles hangvétellel olvasott be a német szaktekintélynek, akitől a Red Bull-kapcsolatai miatt többek között Szoboszlai Dominik megszerzését remélik a milánóiak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Sohasem beszéltem Rangnickkal, és fogalmam sincs, mire alapozva nyilatkozgat, amikor a klubtulajdonosok elmondták nekem, hogy nincsenek kapcsolatban vele”

- idézte a felháborodottságát nem titkoló Maldinit az ANSA olasz hírügynökség.

Maldini szokatlanul éles hangot ütött meg
Fotó: Getty Images

A klubnál dolgozók nehezményezik, hogy Rangnick a hírek szerint vezetőedzőként és menedzserként olyan szakmai teljhatalmat akar, amellyel kitúrná őket a pozícióikból. Ezért távozott már márciusban a klubvezetésből a korábbi klasszis középpályás, Zvonimir Boban is.

„Azt tanácsolom Rangnicknak, hogy mielőtt olaszul tanulna, tanuljon inkább tiszteletet. Vannak itt kollégák, akik profin igyekeznek befejezni a szezont”

- mondta Maldini.

Nemrég Giuseppe Bergomi és Luca Toni is kétkedve beszéltek Rangnick milánói hatalomátvételéről.

Rangnick legutóbb tavaly nyárig az RB Leipzig vezetőedzője volt
Fotó: AFP

A 61 éves német szakember a múlt héten megerősítette, hogy tárgyalt az AC Milan vezetőivel, de azt is elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta káoszban jelenleg parkolópályán van az ügy. Olasz sajtóhírek már márciusban arról szóltak, hogy javában olaszul tanul.

A korábbi Schalke- és Hoffenheim-edző nyolc éve a Red Bull futballklubjainál dolgozik különböző feladatkörökben. Jelenleg a német, brazil és amerikai csapatokat is működtető osztrák megacég sport- és futballfejlesztési részlegének vezetője, de volt a német RB Leipzig trénere és sportigazgatója (utóbbi pozíciót a Red Bull Salzburgnál is betöltötte). Így az AC Milannál tőle remélik, hogy ők lehetnek a befutók a sok más olasz, angol és német sztárklubhoz csábított salzburgi Szoboszlai Dominik aláírásáért folyó versenyben.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?