TÜZELŐÁLLÁS

Apa szeretne lenni a rákkal küzdő magyar sportoló

Tóth Róbert a végsőkig harcol, nem akar lemondani a babáról. Az ifjúsági Európa-bajnok kajakos inkább kislányt szeretne, már a nevét is kitalálta.
  • Szerző: HBK

Nem mondott le a gyerekvállalásról Tóth Róbert, akinek a szervezetét ritka daganat támadta meg. Az Európa-bajnok kajakos előtt felcsillant a remény, Amerikában ingyen kaphat kezelést.

„Már a kapcsolatunk elejétől szerettünk volna családot, a babáról pedig akkor sem mondtunk le, amikor kiderült, hogy beteg vagyok. Persze, megijedtem, hogy lehet-e még gyerekem, hiszen a szervezetem tele van rákos sejtekkel, de az orvosok megnyugtattak. Arra viszont figyelmeztettek, hogy amint elkezdődik a kemoterápia, olyan anyag kerül a szervezetembe, ami káros a magzat egészségére. Szerencsére ma már léteznek más megoldások a gyerekvállalásra. Tudom, ha terhes lenne a feleségem, még inkább küzdenék a gyógyulásért”mondta a BEST magazinnak Tóth Róbert. Az egykori élsportoló inkább kislányt szeretne, akinek már a nevét is kitalálta, de azt még nem akarja elárulni.

Az Egyesült Államokban több helyen tudják kezelni kifejezetten ezt a kórt, amivel Róbert is küzd. A houstoni klinikáról vissza is jeleztek a házaspárnak, és bár európai állampolgár, ingyen megkaphatja a kezelést, a vérvételért viszont nekik is fizetniük kell.

És ezeket olvastad már?