TÜZELŐÁLLÁS

Bekeményít az MLSZ, így hajtják be a súlyos milliókat

Garázdaság a vád, félhetnek a renitens szurkolók.
címkék:
  • Szerző: sk

Kétéves kitiltással és a FIFA-pénzbüntetés behajtásával szankcionálja a magyar fociszövetség az Anglia elleni hazai meccs rendbontó szurkolóit. Mint ismert, a szeptemberi, 4-0-ra elveszített meccsen a drukkerek rasszista megnyilvánulásokkal hergelték az angol focistákat, akiket poharakkal is megdobáltak. A FIFA 67 millió forintnak megfelelő euróra büntette az MLSZ-t, s az albánokat zárt kapuk mögött kellett fogadnunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport

 

A szövetség a videofelvételek alapján beazonosította a renitenseket, s igenis van esély arra, hogy a garázdaság miatt beperelt szurkolókon hajtsa be a pénzt.

„Az nem is kérdés, hogy az MLSZ-nek kárt okoztak a rendbontók, ezért a szövetség regressz igényének, azaz az okozott kár visszakövetelésének abszolút van jogalapja – mondta a Borsnak Dr. Borbély Zoltán jogász. – A szövetség még így is méltányosan jár el, hiszen a zárt kapus büntetés miatt a kára inkább milliárdos nagyságrendű a kiesett bevétel miatt, ám ezt nem is próbálja meg behajtani. A polgári perben megállapított összeget kötelesek kifizetni az elkövetők, hiszen az akár a fizetésükből is levonható. Az MLSZ lépését üdvözölni tudom, hiszen muszáj megregulázni azokat, akik több tízezer futballszeretőt megfosztanak a szórakozástól a viselkedésükkel.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?