TÜZELŐÁLLÁS

Buliban kokainozott a magyar sztár

Pars Krisztián korábban elismerte, ittas állapotban nyúlt megengedhetetlen szerhez. Most kiderült, mit találtak a szervezetében.
  • Szerző: sk

"Tiltólistán szereplő, de teljesítményfokozásra nem alkalmas szer" – így jellemezték tavaly áprilisban azt az anyagot, mellyel megbukott a doppingellenőrzésen Pars Krisztián. London kalapácsvető olimpiai bajnokát tavaly januárban ellenőrizték, a minták eredménye után másfél évre tiltották el. Már akkor arról lehetett hallani, nem kizárt, hogy kábítószert találtak a szervezetében. Most egy nemzetközi atlétikai oldal összesítésében megjelent Pars eltiltása, ennek okaként ennyit írtak: kokain.


Maga a szer valóban nem számít hivatalosan teljesítményfokozónak, de mindenképpen a tiltólistán van. Erről beszélt korábban a Ripostnak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidoppingcsoport vezetője is, aki hozzátette, az anyag kiürülési ideje 3-4 nap. Pars elmondása szerint tavaly januárban alkoholos állapotban próbálta ki a szert, pechére a rá következő napokban érkeztek az ellenőrök.


"Egy születésnapi bulin követtem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak" – nyilatkozta tavaly ősszel Pars a Nemzeti Sportnak, akkor még nem megnevezve a kokaint.

És ezeket olvastad már?