TÜZELŐÁLLÁS

Csányi Sándor a legrosszabb időkben sem akarta leváltani Marco Rossit

A sikertelen időszakban is bíztak a kapitányban az MLSZ-nél.
  • Szerző: SK

Egy év alatt óriásit változott a magyar fociválogatott formája. A gárda 2019 őszén csak 4. lett Eb-selejtezőcsoportjában, egy év múlva pedig nem csak, hogy kijutott a kontinensviadalra, a Nemzetek Ligájában is megnyerte a csoportját. Csányi Sándor MLSZ-elnök most a nehéz időkről is beszélt, arról, hogy miért bízott akkor is az olasz szakemberben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nyilvánvalóan nem voltam boldog, amikor ez megtörtént. Azonban ha meggyőződök arról, hogy valaki emberileg olyan értékekkel bír, amelyek hasznosak lehetnek, akár a vállalkozásaim, akár a futball számára, akkor próbálok vele tartósan építkezni. Marco Rossi esetében az elnökséggel és a szakmai bizottsággal együtt azt mondtuk, hogy látjuk benne azt a lehetőséget emberileg és szakmailag is, hogy képes kihúzni a válogatottat a gödörből.” – mondta az Origónak az MLSZ elnöke.

A sportvezető kiemelte, 2019 őszét nem úgy ítélték meg, hogy vele rossz döntést hoztunk, hanem egyszerűen volt egy sikertelen sorozat. De Rossi ezt a helyzetet is megoldhatja, s mint látható, meg is oldotta.

Megérte megbízni Rossiban (Fotó: MTI Fotó)

A sportvezető a Nemzeti Sportnak már az év magyar edzőjének megválasztott kapitány jövőjéről is beszélt.

„Meghosszabbítjuk a szerződését, amint megegyezünk a folytatással kapcsolatos feltételekről” – jelentette ki Csányi Sándor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?