TÜZELŐÁLLÁS

Diego Maradona magyar lányoknak mesélt italozási szokásairól

A két tinédzser harminc éve lógott be az argentin sztárhoz.
  • Szerző: SK

Furcsa interjút adott harminc éve Budapesten Diego Maradona. A 60 évesen elhunyt világsztár a Napoli csapatával az Újpest ellen játszott BEK-meccset, a találkozó előtt pedig egy gimnazista ikerpár kért tőle interjút a gimnáziumi lapjuk számára. A lányok a délelőtti órák helyett lógtak be az olaszok budapesti szállodájába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Napoli kettős győzelemmel verte ki az Újpestet

„A recepciós el akart zavarni minket, de kinyílt a lift ajtaja, s ott állt előttünk ő. Meghökkenve nézett ránk, mit akarhat két vigyorgó lány tőle. Nem beszéltünk olaszul, ő angolul alig valamit tudott, de megértette a célunkat. Azt mondta, elmegy futni, utána rendelkezésünkre állmesélte a Blikknek Friedrich Katalin, aki testvérével, Annamáriával csapott le Diegóra. – Fél órát kocogott, mi fotóztuk, majd izzadtan lehuppant a hotel halljában egy kanapéra, s várta a kérdéseinket. Nagyon rendes és kedves volt. Egy idő után kivette kezünkből a papírt, kicsit unta a felolvasásunkat, s magától kezdett válaszolni a diktafonra. A felvétel máig megvan, életünk nagy ereklyéje.”

Maradona egyáltalán nem sablonos válaszokat adott, igaz, az italról mintha kicsit szerényebben beszélt volna.

„Az üdítőkön kívül nagy ritkán, étkezés után iszom whiskyt, de csak estefelé.” – mondta akkor Maradona, akinek már akkor is meggyűlt a baja a kábítószerekkel és az alkohollal.

És ezeket olvastad már?