TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes dolgot művelt a medencében Milák Kristóf

A magyar úszóbajnok 50 perc alatt nyert három aranyérmet az országos bajnokság zárónapján. Új becenevet is kapott.
  • Szerző: HBK

Milák Kristóf parádés teljesítménnyel köszönt el 2018-tól: kevesebb, mint egy óra leforgása alatt három aranyérmet szerzett a százhalombattai országos bajnokság zárónapján.

A Honvéd ifjú klasszisa 50 perc alatt nyert aranyérmet 200 gyorson, 100 pillangón és 50 háton, utóbbi távon új országos csúccsal lett első.

„Elképesztő ez a srác. A gyilkos bálna” – mondta Petrov Iván utánpótlás-kapitány, miközben Milák Kristóf épp kifelé mászott a 200 gyors döntője után. „Valami barátságosabb delfin jobb lenne” – közölte erre mosolyogva a bajnok, aki hosszabb nyilatkozatos is adott a nap végén:

„Jobban bírtam, mint korábban, ennek örülök, bár a sav azért kezd már kínozni így mellkas-táján. Kemény szezon volt, annak örülök, hogy másban és másban tudtam javulni, mint a megelőző évben, ezért jó, hogy több lábon állok. Terv nem volt, csak annyi, hogy odaállok, aztán nyomom, ahogy tudom. Az ötven hát bemelegítés volt, a csúcs szép plusz, a száz pille, de különösen a kétszáz gyors volt a lényeg, arra végül is jól bemelegedtem… Rettenetesen hosszú volt a szezon, mondjuk, hogy most ez a vége, aztán meglátjuk, most még nem akarok semmit elspoilerezni…”

És ezeket olvastad már?