TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes pénzek: Ketten is megelőzik Dzsudzsákot a kereseti listán

Willi Orbán és Hanga Ádám is beugrott a korábbi listavezető elé. A nőknél Babos Tímea áll az első helyen.
  • Szerző: HBK

Továbbra is egy futballista keresi a legtöbb pénzt a magyar sportolók közül, Willi Orbán közel egymilliárd forintot kaszált idén. Dzsudzsák Balázs visszaszorult a harmadik helyre a kereseti listán.

Orbán az RB Leipzig és a magyar válogatott alapembere, a csapatához 2022-ig élő szerződés köti, aminek értelmében évente 3 millió eurót kap (969 millió forint). A lipcseieknél megbecsült védő csapatkapitányként az egyik legjobban fizetett focista. A bruttó 240 ezer forintnak megfelelő magyar átlagkereset 336-szorosát viszi haza havonta, írja a Blikk.

A második helyre Hanga Ádám futott be. A magyar kosárlabdázó három évre 7,5 millió euróért (2,4 milliárd forint) írt alá a Barcelonához, vagyis évente 807,5 millió forintra számíthat.

Korábban Dzsudzsák vezette a kereseti listát, az al-Vahdától évi egymilliárd forintot kapott. Az al-Ittihad Kalba már kevesebbet fizet neki, de még így is 2,2 millió eurót (710 millió forint) tehet zsebre.

A nőknél Babos Tímea kereste a legtöbbet a maga 447 millió forintjával, amit leginkább a páros tornagyőzelmeinek köszönhet.

És ezeket olvastad már?