TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes részletek: kipakolt a Honvéd-tulaj a romániai gyalázatról

Durva, mit éltek át Craiovában. Beláthatatlan következményekkel járhat, ha az UEFA szemet huny a történtek fölött.
  • Szerző: vav

Benyújtotta óvását az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) a Budapest Honvéd, miután botrányos körülmények között esett ki Craiovában az Európa-liga második selejtezőkörében.

A csütörtök este történtekről a magyar futballklub egyik tulajdonosa, Mendelényi Dániel árult el döbbenetes részleteket a honvedfc.hu-n. Az elhangzottak alapján messze nem „csak” arról volt szó, hogy a román szurkolók egy pályára dobott hanggránátja miatt megsérült a mérkőzés északír játékvezetője.

 

A Honvéd elküldte óvását

„Azt szeretnénk, hogy a Craiova a legsúlyosabb büntetést kapja” – mondta Mendelényi Dániel, a Budapest Honvéd tulajdonosa, aki szerint ez nem csak a csapata, hanem a labdarúgás érdeke. A klub a hivatalos álláspontját az üggyel részletes foglalkozó La Gazzetta dello Sportnak és a Tuttosportnak is elküldte. A korábbi FIFA-bíró is hasonló véleményen van: http://bit.ly/2MzS1K8 Hivatalosan is megóvta a meccset a kispesti csapat: http://bit.ly/2Mz0ixO

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 2., péntek

 

 

Már a mérkőzés előtt elkezdődött a gyalázkodás, nagyon mély gyűlölet és félelemkeltés,

amit példátlanak tartunk. Nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi futballban is. A mérkőzés előtti éjszaka megtámadták a szurkolóinkat, valamint a csapat szállodáját, amelyet az éjszaka közepén hanggránátokkal dobáltak meg a román 'drukkerek'. Ami pedig a pályán zajlott, az ezen is túlmegy. A szurkolók akkor is fütyültek, amikor egy súlyosan sérült játékost vittek le a pályáról, ilyesfajta sportszerűtlenséggel nem találkoztam még"

– mondta többek között a klubtulaj.

 

Köpködték és dobálták a cserejátékosokat, amihez a biztonsági szolgálat is asszisztált. Fertelmes volt.

Ami pedig a mérkőzés végét illeti, az maga a komédia.

Az öltözőfolyosó kijáratánál a Craiova egyik vezetője cukkolta a játékosainkat, és próbált verekedést provokálni.

Mindezt úgy, hogy pár másodperccel később több tucat biztonsági ember jelenik meg, akik a mieinket veszik körbe. Csak a mi higgadtságunkon és a velünk utazó biztonsági embereken múlott, hogy nem vertek meg minket."

 

Mendelényi hangsúlyozta: a végsőkig elmennek az igazukért, mert az eset túlmutat a Honvédon, sőt a magyar futballon is. Olyan gyalázat történt, ami manapság nem fordulhatna elő.

Kizártnak tartom, hogy elfogadható legyen egy ilyen szintű megfélemlítés, a csendőrség, a klubvezetés és a szurkolók összejátszása.

 

Ha az UEFA ezt hagyja, akkor olyan zsarolási hullám indulhat el, aminek nem tudjuk hol a vége, s ami sorsfordító lehet sajnos"

– fogalmazott az üzletember.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?