TÜZELŐÁLLÁS

Dráma: amíg az apa játszott, újraélesztették a kisfiát

Semmit sem sejtett a focista a nézőtéri drámáról: a meccse alatt küzdöttek kisfia életéért Soltvadkerten.
  • Szerző: Ripost

Miközben a hazaiak a Bácsalmással fociztak, egy kisgyermek életéért küzdöttek a gyep mellett. A vendéglátó soltvadkertiek játékosa, Kővári Dávid azért hajtott, hogy gólt szerezzen és eldöntse a 88. percben 2-2-re álló meccset, közben fogalma sem volt arról, hogy kisfiának leállt a légzése és kétségbeesve próbálják újraéleszteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay

Amikor a támadó párja, Miklós Anna észlelte, hogy az egyéves Dávid rosszul van, azonnal odarohant a Soltvadkertet korábban edző, jelenleg szakmai tanácsadóként segítő Szabó Attilához, aki megkezdte az újraélesztést. A gyermek így magához tért, s mire kiérkeztek a mentők, újra szabályosan vert a szíve és megfelelően vette a levegőt.

„Szerencsére Dávidka most jól van, de sajnos a kórházban hiába végeztek el rajta több vizsgálatot is, még mindig nem tudják, hogy mi okozta a bajt. Korábban előfordult, hogy amikor sírt, elakadt a lélegzete, de azt mondták, majd kinövi” – mesélte a Blikk című napilapnak az édesapa, Kővári Dávid. „Én az egészből semmit sem érzékeltem, hiszen a pályán voltam, miközben a gyerekem életéért küzdöttek. Amikor a találkozó végén megtudtam, mi történt, a kedvesem érthető módon még akkor is sokkos állapotban volt, reszketett és sírt.”

„Örülök, hogy segíthettem, bár ne kellett volna átélnünk azokat az óráknak tűnő másodperceket, perceket. Nem volt időm gondolkodni, ösztönösen a jobb kezembe vettem a fiút, a ballal pedig megkezdtem a szívmasszázst. Szerencsére sikerrel jártam, és nem lett komolyabb baj” – mondta Szabó, aki sportorvosi oktatáson tanulta meg, hogy mit kell tennie ilyen helyzetben.

Az édesapa ugyanakkor továbbra is aggódik.

„Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyire hálás vagyok Attilának. Megmentette a fiam életét, ezt soha nem felejtem el. Amíg viszont nem derül ki, hogy mi a baja Dávidkának, folyamatosan bennünk van, bármikor megtörténhet újra az egész” – mondta Kővári.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?