TÜZELŐÁLLÁS

Durván kifakadt Leekens, ezt gondolja a magyarokról a bukott kapitány

A belga edző úgy érzi, jó munkát végzett a magyar válogatott kapitányaként.
  • Szerző: HBK

A magyar labdarúgó-válogatottól elküldött Georges Leekens úgy érzi, nem végzett rossz munkát szövetségi kapitányként. A problémát abban látja, hogy a magyar emberek nem türelmesek, így nem kapott elég időt a bizonyításra.

„Amikor Storcktól átvettem a válogatott irányítását, akkor nagyon különleges és nehéz feladatom volt: ahhoz, hogy a játékosoknak visszahozd az önbizalmukat idő kell. Idő és türelem. A magyarok viszont nem türelmesek: egyből azt várják, hogy holnap már világbajnok legyél! A felkészülési mérkőzések arról szólnak, hogy kipróbálj dolgokat. De itt fontosabbak voltak az eredmények, minthogy felépítsünk valamit”nyilatkozta az M4 Sportnak nagyon kritikusan Leekens.

„Profi vagyok, tudom, hogyan kell egy csapatot felépíteni, de kevés időt kaptam: én voltam a megfelelő ember a megfelelő helyen, de azt gondolom, hogy nem a megfelelő időben. Szerintem nem az én hibám, hogy az elmúlt tíz évben a magyar labdarúgás nem ért el nagy eredményeket. Ahogyan én távozok, az nem a helyes út. Az elnöknek is elmondtam, ha sprintelni akarsz, ahhoz először el kell kezdened sétálni, majd futni, és azután sprintelhetsz” – jelentette ki a belga edző.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?