TÜZELŐÁLLÁS

„Ez már hiányzik Balázsból” – Marco Rossi ezért nem kér Dzsudzsákból

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett, amelyből ismét kimaradt Dzsudzsák Balázs.
  • Szerző: Ripost

Marco Rossi három kapust és 23 mezőnyjátékost hívott meg a válogatottba. A szövetségi kapitány nem okozott meglepetést, ezúttal sincs ott Dzsudzsák Balázs, akit a közvélemény talán szívesen látott volna újra a nemzeti csapatban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marco Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák Balázs kimaradt

Marco Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák Balázs kimaradt
Fotó: Nemzeti Sport

Dzsudzsák Balázs kiváló teljesítményt nyújt a Debrecenben, az eddigi négy forduló során két gólt szerzett, és két gólpasszt adott. Rossi a Nemzeti Sportban megindokolta, miért mellőzte 34 éves középpályást:

„Dzsudzsák Balázs ezúttal sem kapott meghívót, ez tény. Azt azonban szeretném leszögezni, hogy aki azt gyanítja, személyes problémám van vele, téved. Tisztelem, amit eddigi pályafutása során elért – a klubjaiban és a nemzeti együttesben egyaránt. Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy amíg korábban leginkább szélsőként volt a csapatai hasznára, a Debrecenben már középső középpályásként játszik. Jó formában van, gólokkal és gólpasszokkal segíti a Lokit, de a középpálya azon részén, ahol ő mostanság szerepel, nekem más típusú futballistákra van szükségem. Olyanokra, akik nemcsak sokat futnak, hanem a nemzetközi szinten megkövetelt sebesség is megvan bennük, miközben sok labdát szereznek. Megítélésem szerint ez a képesség már kicsit hiányzik Balázsból. Annak tehát, hogy nem kalkulálok vele, ez az oka, semmi más. De rá is igaz, ami mindenki másra: senki előtt sem csukom be végleg azt a bizonyos kaput. Arról nem szólva, hogy egyikünk sem tudhatja, mit hoz a jövő, az is megtörténhet, hogy egy idő után már nem én állítom össze a keretet... Persze remélem, hogy még sokáig az én feladatom lesz.”

A magyar válogatott jövő csütörtökön az Eb-ezüstérmes Anglia fogadja a Puskás Arénában, három nappal később Albániában lép fel, majd szeptember 8-án Andorrát látja vendégül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?