TÜZELŐÁLLÁS

Budapesten rendezhetik az Eb-döntőt, bekeményített az UEFA

Angliából jött a bombahír. A tervezett londoni helyszín, a Wembley-stadion helyett a Puskás Aréna adhat otthont az Európa-bajnokság fináléjának?
  • Szerző: Ripost

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azzal fenyegeti az angliai szervezőket, hogy elveszi a londoni Wembley-stadiontól az Eb-döntő megrendezésének jogát. Szigetországi lapértesülések szerint elképzelhető, hogy Budapest, a Puskás Aréna lesz a július 11-i finálé új helyszíne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Az UEFA illetékesei azért gondolkodnak a változtatáson, mert a szigorú angliai szabályozás miatt a szervezet 2500 VIP-vendége – jelen állás szerint – nem tudna az Eb-döntőre utazni. Most karanténmentességet követelnek a brit kormánytól a kiemelt tisztviselőknek, politikusoknak, szponzorcégek képviselőinek – tudta meg a The Times.


A jelenlegi szabályok szerint tíz nap karanténra köteleznék az Eb-résztvevő országokból érkezőket. A Daily Mail cikke szerint ez alól lehet kivétel az UEFA 2500 VIP-vendége – ha ebbe belemegy a brit kormány.

Magyarországon ellenben minden adott lenne: június 24-től visszaáll a belső schengeni határainkon a normális átjárás, ráadásul a Puskás Aréna az egyetlen Eb-helyszín, ahol a koronavírus ellen védett szurkolók teljesen megtölthetik a lelátókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?