TÜZELŐÁLLÁS

Egerszegi Krisztina: Laci bá' nem ezt érdemelte

El sem akarta hinni egykori mestere lemondását az ötszörös olimpiai bajnok úszólegenda. Kiss László a Hosszú Katinkáék és az úszószövetség közti háborúskodás első áldozataként mondott le a szövetségi kapitányi posztról.
  • Szerző: vav

El sem hiszi a történteket, és félti egykori edzőjét Egerszegi Krisztina. Az úszókirálynő ritkán szólal meg a nyilvánosság előtt, de most kivételt tett.

Nem csoda, hogy a %%-nak 30 éve változatlan gondokról, és Hosszú Katinka lejáratásáról beszélő Szabó Joe után elmondta a véleményét Szöul, Barcelona és Atlanta olimpiai bajnoka is. Mégiscsak szeretett mestere, a magyar sport egyik legsikeresebb szakvezetője, Kiss László mondott le a szövetségi kapitányi posztjáról.

A 17 év után, alig 8 hónappal a riói olimpia előtt távozó szakember méltatlan helyzetbe került Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup szerdai sajtótájékoztatóján. Azóta a kollégái közül a Telekom Sporthír Szolgálatnak "felháborító, nyilvános megszégyenítésről" nyilatkozó Turi György (szintén Egerszegi exedzője), a Nemzeti Sport hasábjain pedig Egerszegi Krisztina állt ki Laci bácsi mellett.

"Először a nővérem szólt nekem, majd az anyukám is mondta, mi történt.

Megdöbbentett

- mondta Egerszegi, aki Kiss László leghíresebb és legeredményesebb tanítványaként először el sem akarta hinni a hírt.

Pedig gyanakodhatott volna, hogy a 75 éves szakembert túlságosan is megviselte a vele szemben tanúsított bánásmód. Még a lemondás napján, csütörtök délelőtt is beszéltek telefonon a történtekről.

"Elmesélte Laci bá, hogy nagyon sok edző felhívta azzal, mellette áll, de

volt egy mondata, amelyről akkor még nem gondoltam, hogy kiforrott, megérett döntés lenne: azt mondta, ha ez a hercehurca tovább folytatódik, legfeljebb lemond. Elképzelni sem tudom ezt.

De csak egyfelől, hiszen őt az úszás élteti. Másfelől viszont nagyon is el tudom képzelni, mert

olyat kapott szerdán, amit nem érdemelt meg

- utalt Egerszegi Krisztina a színpadias elemekkel tarkított, botrányos véget ért Hosszú-sajtótájékoztatóra.

Emlékeztetőül: Kiss László a rendezvény végén hiába próbált a fotósokkal a nyakán odaférkőzni a nyilatkozó Katinkához, Shane Tusup kiabálva közbelépett, és "elmenekítette" előle a kapitány számára így továbbra is elérhetetlen világklasszist.

És ezeket olvastad már?