TÜZELŐÁLLÁS

Egy hónapja nem focizott, mi legyen Dzsudzsák Balázzsal?

Február 22-én játszott utoljára tétmérkőzésen a 32 éves szélső. Segítségére lehet a válogatottnak?
  • Szerző: ST

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a legelső keretéből még kihagyta Dzsudzsák Balázst, azonban a legutóbbi két névsorból nem hiányzott a klasszis szélső. Az Egyesült Arab Emirátusokban február vége óta szünetel a bajnokság, így nincs játékban Dzsudzsák.

Idén három meccsen játszott

Dzsudzsák 2019-ben három mérkőzésen kapott szerepet az al-Ittihad Kalba együttesében, ezeken egy gólt szerzett 11-esből, és két gólpasszt adott. Február elején egyébként a 2019/2020-as évad végéig hosszabbított a klubjával.

Visszakapta a karszalagot

Dzsudzsák a Nemzetek Ligája első találkozóiról hiányzott, távollétében Szalai Ádám lett az ideiglenes csapatkapitány. A finnek elleni, tavaly novemberi mérkőzésen azonban már ismét Dzsudzsák Balázs karján feszített a kapitányi szalag.

A szlovákok és a horvátok ellen szükség van a csapatkapitányra?

Dzsudzsák Balázs jelenléte sokat jelenthet a válogatottnak a két, várhatóan parázs hangulatú Eb-selejtezőn. A 98-szoros válogatott támadó a horvátok ellen lehet "százados", ami szintén nagy motivációt adhat neki. A támadósorból ráadásul Sallai Roland hiányzik majd, így még jobban felértékelődik Dzsudzsák szerepe, annak ellenére, hogy egy hónapja nincs játékban. Te hogy döntenél Marco Rossi helyében? Szavazás a cikk alján.

 

És ezeket olvastad már?