TÜZELŐÁLLÁS

Elhatározásra jutott Cseh Laci: visszavonulásáról mesélt az úszóbajnok

A 33 éves sztár kijelentette, hogy edző vagy sportvezető biztosan nem lesz belőle. Ugyanakkor szeretne hozzákezdeni az egyetemi diplomamunkájához is.
  • Szerző: HBK

Hétfőn ünnepelte 33. születésnapját Cseh László, aki az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozva mesélt a jövőbeli terveiről.

„Harminchárom lettem, van olyan vetélytársam, akinél majdnem kétszer vagyok korosabb, a felnőttes gondolkodásmód és higgadtság így sem mindig jellemző rám. Ezért is örülök annak, hogy negyedik éve Plagányi Zsolt az edzőm, mondhatom, a nyugalom szobra, aki olykor pszichológusokra jellemző fellépéssel tudja elhessegetni a rossz gondolataimat a versenyek előtt, de néha közben is”jelentette ki Cseh Laci.

„Én már 20 évvel ezelőtt, 13 éves srácként is annyit adtam bele az úszásba, amennyit csak tudtam. Sokszor gondolkodok el azon, hogy miként tudok még mindig ott lenni a legjobbak között, és visszaverni az ifjú titánok rohamát. Az edzéseken megtett távokat soha nem összegeztem, de 10-20 ezer kilométert biztos, hogy már magam mögött hagytam” – tette hozzá a világ- és Európa-bajnok klasszis, aki fejben már a civil életre is készül.

„Egyre közelebb járok a búcsú napjához, próbálok előretekinteni. Az már biztos, hogy a visszavonulásom után nem fogok felcsapni edzőnek vagy sportvezetőnek. Szeretem az úszást, minden nehézségével együtt, most decemberben is profi úszóhoz méltó odaadással edzek. Sajnálom, hogy a FINA megfosztott a torinói verseny lehetőségétől, amit aligha pótolhat az egri és a győri évadzáró. Készülök a karácsonyra, s most már tényleg szeretnék hozzáfogni az egyetemi diplomamunkám megírásához.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?