TÜZELŐÁLLÁS

Elhiszed? Nem a pénz a lényeg a legtöbbet kaszáló focistáinknak

Hasonló összeget keres Dzsudzsák és Szalai, lecsúszott Huszti, felzárkózott a "katari" Németh. Pedig egészen máshogy is kinézhetne a kereseti lista.
  • Szerző: vav

Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám keresi a legtöbbet a magyar labdarúgók közül - legalábbis a Blikk információi alapján. Eszerint a Kínából családi okok miatt Németországba visszatért Huszti Szabolcs leszorult a dobogóról, a harmadik helyen immár a Katarba igazolt Németh Krisztián számolgathatja a vagyonát.

Dzsudzsák a török Bursaspornál, Szalai a német Hannovernél - de a Hoffenheim kölcsönjátékosaként, vagyis a fizetése nagy részét még a gazdag "Falusiaktól" kapva - szakít évi 535 millió forintnak megfelelő eurót.

Nem a lé a lényeg?

Az ötös élcsoport tagjai akár még többet is kereshetnének. Dzsudzsák korábban elmondta: ha csak a pénz mozgatná, a török helyett már rég elfogadott volna egy mesés közel-keleti ajánlatot.

Huszti ellenben a Távol-Keletről, a sportágba éppen elképesztő összegeket invesztáló Kínából tért vissza Európába és a focitérképre.

A Csangcsun Jatajnál egyes források szerint 4, mások szerint 3 vagy "csak" 2 millió eurót keresett (ez 1,25 milliárd és 624 millió forint közötti összeget jelenthetett neki évente). Vagyis miután a várandós feleségével együtt elege lett a kínai városi életből, Frankfurtban egy rakás pénzről mondott le.

Kevesebb pénzért játszom itt, de már ismerem a ligát, és még mindig éhes vagyok a sikerre

- mondta a válogatottságtól továbbra is konokul elzárkózó szélső.

A lap szerint az Eintrachtnál már csak rongyos 1,2 millió eurót (378 millió forintot) kap.

Németh Krisztiánnak sokan a szemére vetették, hogy a szakmailag jól sikerült amerikai éve után csak a pénz motiválta, amikor aláírt a katari al-Garafához. Bloggerünk, a csatárral jó kapcsolatot ápoló Rekop György írása jócskán árnyalja ezt a képet, és maga Némó is elmondta:

"Valóban sok pénzt fizettek értem, és jóval többet kapok majd, mint korábban, de a történtek háttere ennél sokkal bonyolultabb."

A mostani keresetemnek a harmadáért szívesen maradtam volna a Sportingnál úgy is, hogy nem lettem volna a csapat legjobban megbecsült játékosai között.

"Erre nem volt lehetőségem. Sajnálom.”

Németh mindenesetre most már a kansasi gázsija többszörösét, becslések szerint évi 1,3 millió eurót (406 millió forint) keres az emírségben.

A top 5-be nyáron, a liverpooli szerződésével bekerülő Bogdán Ádám számára sem a fizetésnap a legfontosabb. Ezt jelzi, hogy az angol sztárcsapatnál mintegy egymillió euróval (312 millió forint) gyarapodhatna évente a bankszámlája, de miután hibái után kiesett Jürgen Klopp vezetőedző piksziséből, akár azonnal eligazolna egy kisebb klubhoz is. A lényeg, hogy ott védhessen, és így megmaradjon az esélye az Eb-kerettagságra.

És ezeket olvastad már?