TÜZELŐÁLLÁS

„Jó volt mosolyogni látni” – Eriksen állapotáról beszélt a kapitány

A további vizsgálatok érdekében kórházban marad a 29 éves támadó középpályás, Christian Eriksen.
  • Szerző: Ripost

Továbbra is stabil az állapota Christian Eriksennek, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, akit szombaton csapata koppenhágai mérkőzésén a pályán kellett újraéleszteni az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Eriksen eszméleténél volt, amikor hordágyra fektették

Eriksen eszméleténél volt, amikor hordágyra fektették
Fotó: AFP

Vasárnap délután Morten Boesen, a dán csapat orvosa elmondta, Eriksen legújabb vizsgálati eredményei normálisak, az állapota továbbra is stabil. A dán válogatott játékosai videokonferencia segítségével beszéltek kórházban lévő társukkal, Kasper Hjulmand szövetségi kapitány úgy fogalmazott, „jó volt mosolyogni látni” az Inter futballistáját.

A dán szövetség vasárnap a közösségi oldalán adott tájékoztatást a futballista egészségi állapotáról, amelyben kiemelte, a további vizsgálatok érdekében kórházban marad a 29 éves támadó középpályás.

Hozzátették, vasárnap reggel volt lehetőségük beszélni Eriksennel, aki üdvözletét küldte csapattársainak.

A dán játékos az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A találkozót a finnek a 60. percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra.

Giuseppe Marotta, az Internazionale vezérigazgatója kijelentette, hogy játékosuk nem volt koronavírusos, és nincs beoltva, tehát nem annak szövődménye volt a szívmegállás. Piero Volpi, a milánói klub orvosa elmondta, semmi nem utalt ilyen egészségi problémára Eriksennél, akkor sem, amikor még a Tottenham Hotspur együttesében szerepelt. Ezt megerősítette Sanjay Sharma, a londoni St. George's Egyetem kardiológusa is, aki korábban többször is megvizsgálta a dán futballistát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?