TÜZELŐÁLLÁS

Ezért pöccent be Dárdai: meglepő a magyarázat!

Egyetlen szó miatt robbant? Családi tragédiáinak is köze lehetett a Hertha-edző kiborulásához élő tévéadásban.
  • Szerző: vav

Eddigi remeklésével, erőn felül teljesítve túl magasra tette a lécet saját maga előtt a Hertha. Dárdai Pál csapata a világ egyik legerősebb bajnokságában, a megerőltető szezon végére elfáradt - és ezt talán a magyar edző sem kezelte a legjobban, amikor a Dortmund elleni kijózanító kupánvágás után, élő adásban dorongolta le a kritikus tévériportert.

A Bild a Dárdai-alakítás apropóján már kategorizálta is a Bundesliga-edzőket aszerint, hogy melyikük milyen gyorsan robban az újságírói kérdésekre. A lobbanékonyak közé sorolták Pali mellett Roger Schmidtet (Leverkusen), André Schubertet (Mönchengadbach) és André Breitenreitert (Schalke).

A Sport1.de pedig felelevenítette a legemlékezetesebb edzői dühkitöréseket, Rudi Völlertől a szövetségi kapitány Joachim Löwön és a Fradi-tréner Thomas Dollon keresztül, Diego Maradonáig vagy éppen José Mourinhóig.

A német sajtóban is nagy vihart kavart dühkitörése óta megy a vita: igaza volt-e Dárdainak, amikor pokróc stílusban védte meg a csapatát és a taktikáját, vagy csak rossz vesztesnek bizonyult? A BZ Berlin szerint a Hertha-ikont gyakorlatilag a Sky-riporter egyetlen szava hozta ki a sodrából: a remény.

A cikk kiemeli, hogy Dárdai egy munkamániás, mindent aprólékosan eltervező, kidolgozó szakember, akinek mindig, minden eshetőségre tervvel készül. Ezért, amikor a tévés elsőként a reményt emlegette, nyilván a feszültség miatt is rögtön felment benne a pumpa.

A remény számomra egy negatív szó, sohasem mondanám ki.

Az következik belőle, hogy a remény hal meg utoljára. Ez negatív. Esélyünk volt, nem pedig reményünk!”

- magyarázta a berlini lapnak Dárdai már lehiggadva.

Õ realista, nem pedig reménykedő, álmodozó személyiség. A "remény”, a "sors" emlegetése korábban is kiakasztotta már Dárdait, aki nem a csodákban, hanem csak a kemény munkában hisz. Ráadásul - amint a cikkben megjegyzik a kifakadás okai között - több nagy sorscsapást is megélt már: édesanyja halálát, és öccse halálát a focipályán.

A mostani helyzetet sem ő, sem a közvélemény (és a sajtó) nem kezelik a helyén.

Minden, amit ebben az évben elértünk, egy százalékról rögtön a százra ugorva, egyszerűen túl korán jött. Számunkra, és egész Berlinnek

- utalt Dárdai arra, hogy erőn felül teljesítve, a lesajnált kiesőjelöltből faragott élcsapatot. Csakhogy az utóbbi meccsek alapján úgy tűnik, a fárasztó szezon hajrájára a kulcsemberei kipurcantak, a cserejátékosai pedig képtelenek hasonló nívón teljesíteni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?