TÜZELŐÁLLÁS

Gyalázkodás, pia és hazugság: ő az NB I fenegyereke

Botrány, botrány hátán a hajdani ifjúsági vb-bronzérmes focista pályafutásában.
  • Szerző: vav

Még a ritka nagy hülyeségektől hemzsegő magyar futballban is történelmet írt Busai Attila azzal, hogy egymilliójába került hazudnia, és ellógnia a saját csapata mérkőzését. A (most éppen) diósgyőri középpályás nem először hallatott magáról szép gólok, cselek vagy legalább passzok helyett a botrányos magatartásával.

A %% összegyűjtötte az egykori U19-es vb-bronzérmes focista legemlékezetesebb balhéit.

Gyalázta az ellenfelet

2012. május 12-én Busai a sérülés miatt nem szerepelhetett akkori csapata, az FTC újpesti rangadóján (1-1). Ehelyett a vendégtáborban szurkolta végig a derbit, s közben a Facebookon sportszerűtlenül, nyomdafestéket nem tűrő módon – mellesleg rossz helyesírással… – gyalázta az ellenfelet:

„0-1 f*sszopó lilák!!!!”, „Mocskos lilák!!!!”

A klub nyomására később törölte ezeket a bejegyzéseket, majd bocsánatot kért, és azzal védekezett, hogy felfokozott idegállapotban volt.

Cipőfűzővel tüntetett

2015 tavaszán számos NB I-es futballista fehér cipőfűzővel jelezte szolidaritását a különböző szurkolóellenes intézkedések (a drukkerek kriminalizálása, a kötelezővé tett kártya és társaik) ellen tüntető, a meccseket bojkottáló ultrák mellett. Az FTC-ből Varga Roland és Busai állt ki így a tábor mellett, de a klub vezetői nyomására felhagytak ezzel. Persze, ami szálka volt a főnökei szemében, az legalább jó pont a drukkereknél.

Részegen karambolozott

2016. január 17-én hajnalban, Vargával és egy harmadik, máig ismeretlen utassal autóbalesetet szenvedett a születésnapját ünneplő Busai. Õ és az Audit egy kőfalnak vezető Varga is ittas volt. Egy-egy meccs után általában a labdarúgók is kiereszthetik a gőzt, módjával a pohár mélyére is nézhetnek, de így?!

„Takarodjál már innen, te f*szszopó!” – idézte a Blikk egy videófelvétel alapján a kézsérülést szenvedett Busai, amikor véres tenyérlenyomatot hagyva rácsapott a képeket készítő autós szélvédőjére.

 

Igazolatlanul hiányzott

2017. november 4-én Busai öt sárga lapja miatt nem játszhatott a DVTK-ban. Csapata Balmazújváros elleni meccsén nem is jelent meg a debreceni stadionban. Előbb azt hazudta, hogy tévén nézte a Fradi és a DVSC találkozóját, de egy fotó lebuktatta: jelen volt a botrányos budapesti rangadón.

Bódog Tamás vezetőedző csalódottan beszélt a csapattanácsban is résztvevő focistájáról, és megduplázta az eredetileg félmilliós pénzbüntetését. Remélhetőleg nem derül ki utólag még az is, hogy - mint azt az internetes fórumokban bizony pedzegetik a diósgyőri drukkerek - Busai az ötödik sárgát is szándékosan reklamálta ki!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?