Létrehozva: 2019.04.06.

Hol itt az igazság? Furcsa döntést hozott az MLSZ

Két férfi, egy eset: Király és Dibusz hasonló eltiltást kapott, pedig a tetteik között ég és föld a különbség. A Haladás-kapus hiába küzd az igazáért?

Tovább húzódik Király Gábor eltiltásának ügye: szombaton már a második fontos bajnokit kénytelen kihagyni, noha még is kiderülhet, hogy nem követett el semmi rosszat.

Különösen visszás ez annak tükrében, hogy a Fradi-kapus Dibusz Dénes megúszta három jövő évi, lefutott kupameccs kihagyásával ellenfele súlyos sérülést okozó, brutális letaglózását.

A MOL Vidi elleni negyeddöntőben kiesett FTC kapusát, Dibusz Dénest három Magyar Kupa-mérkőzésről tiltotta el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága. A tizenhatoson kívül lefejelt fehérvári Marko Scsepovics szezonjának vége, a csapatorvos szerint járomív-törést, valamint többszörös felső és alsó állkapocscsont-törést szenvedett.

Dibusz Dénes letaglózta Scepovicot

Emberhátrányban a Ferencvárosi Torna Club a MOL Vidi FC elleni kupameccsen! A kapujából kilépő Dibusz Dénes NFL-mérkőzésbe illő mozdulattal taglózta le Marko Scepovicot. A Vidi-támadó nem teszi zsebre, amit a ferencvárosi kapustól kapott, de Dibusz sem a piros lapot! Élőben a kupanegyeddöntő visszavágója: http://bit.ly/2ViOhht.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 3., szerda

 

Ehhez képest Király sokkal rosszabbul jött ki abból, hogy a játékvezető szerint anyázva reklamált egy sorsdöntő – téves – ítélet miatt (Lovrencsics Gergő góljánál a lesen álló Fradi-játékosok zavarták a kapust a védésben). Az eltiltás szempontjából teljesen mindegy, igaza volt-e, csakhogy három hét alatt az sem nyert bizonyosságot, hogy egyáltalán valóban káromkodott-e.

Szabálytalan volt a Fradi vezető gólja?

Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető és az M4 Sport szakértője szerint Lanzafame érvénytelenített és Lovrencsics megadott góljánál is rossz játékvezetői döntés született. Góól!2 című műsorunkban rendesen kiveséztük az esetet, a teljes beszélgetést itt tekintheted meg: http://bit.ly/2OcE3MJ

Közzétette: M4Sport – 2019. március 17., vasárnap

 

A 108-szoros válogatott kapust ma három hete, az FTC elleni vesztes (0-2) meccsen állította ki Karakó Ferenc. Elsőfokon három bajnokiról tiltották el Királyt, majd a meghallgatása után sem változott a verdikt. Miután a fellebbezésének nincs halasztó hatálya, a döntés csütörtöki elnapolása miatt a kapus lassan letölti a büntetése nagyját, mire kiderül, egyáltalán indokolt volt-e a kiállítása és az eltiltása.

A bíró szerint a játékos anyázott, szerinte viszont egy szitokszó sem hagyta el a száját. Király a honlapján közzétette:

a bizonyítékként szolgáló hangfelvétel akusztikai szakértő által készített vizsgálati jelentés (…) nem támasztja alá a játékvezetői jelentésben ismertetett, a felelősségre vonás alapjául szolgáló nyilatkozatokat.

 

Király nem vehetett részt a fellebbviteli tárgyaláson, de újabb nyilatkozatokat kértek tőle – miközben a felfüggesztése továbbra is érvényben van. A márciusban óriási hajrába kezdett sereghajtó csapatkapitánya a PAFC után a mai, diósgyőri kiesési rangadót is kénytelen kihagyni.

Érthetetlen számomra a halasztás. Továbbra is kiállok az igazam mellett, és az ügynek biztosan lesz folytatása

– írta Király a honlapján.

Csak jövő csütörtökön döntenek

A %RIPOST% információi szerint az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága három kérdésben várja Király Gábor írásos válaszát jövő keddig, és legkorábban csak jövő csütörtökön döntenek róla. A kapus így legjobb esetben – ha bebizonyosodik az ártatlansága – is csak a harmadik, MTK elleni mérkőzésre szóló eltiltását úszhatja meg a háromból.

Nélküle is lendületben a Haladás

Az utolsó helyezett Haladás márciusban csak a vitatott Király-kiállításról hírhedté vált ferencvárosi meccsét vesztette el. Legyőzte viszont a Honvédot (3-1), az Újpestet (3-2) és – immár Rózsa Dániellel a kapujában – a PAFC-ot (3-0). Horváth Ferenc csapata hat pontot faragott a még bennmaradónak számító, 10. DVTK előnyéből. Mai, miskolci mérkőzésükön akár öt pontra is csökkenhet a különbség.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Bereczki Krisztián csak gépre kötve tud aludni

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 29.: Túlcsordulnak az érzelmek nagypénteken

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik a menetelés Párizs felé: legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

Ezt nem szabad kihagyni, szupersztárokkal folytatódik a legnépszerűbb sorozat

TÜZELŐÁLLÁS

„Mintha Mészöly Kálmán jelent volna meg”- izzott a levegő az újpesti öltözőben

TÜZELŐÁLLÁS

„Csodát tehet az Eb-n a magyar válogatott" – Hrutka János sokat vár Rossi csapatától

TÜZELŐÁLLÁS

Bekeményítettek a németek az Eb előtt, ez minden magyar szurkolót érint

TÜZELŐÁLLÁS

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

TÜZELŐÁLLÁS

Döbbenetes baleset, Alonso miatt sérült le a sztárteniszező – videó