TÜZELŐÁLLÁS

Hosszú Katinka elköltözött otthonról, ezek a szabályok

Olimpia nélkül az év legnagyobb úszóversenyévé nőtte ki magát a Nemzetközi Liga (ISL).
  • Szerző: SK

A tervek szerint számos országból érkező 320 úszó költözik Budapest három szállodájába, hogy ott lakjon hat hétig. A Duna Arénában ugyanis a hétvégén kezdődik és november végéig tart az International Swimming League (ISL) idei szezonja. A koronavírus miatt a viadalt idén egyetlen helyszínen rendezik, komoly biztonsági intézkedések mellett. A sportolókat minden áldott reggel tesztelik, s csak negatív eredménnyel lehet elhagyni a szállodai szobát. Kizárólag edzésekre és versenyekre utazhatnak, illetve naponta legfeljebb kilencven percet tölthetnek a szabadban. A magyar úszók hazai pályán vannak, őket szerelmeik is elkísérik a hotelekbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szigorúan elhatárolt. ezért hermetikusan elzárt létesítmény lesz hétfőtől a versenyeknek otthont adó Duna Aréna mellett a kiegészítő edzéslehetőséget biztosító szomszédos Dagály Strand sátorral fedett 50-es medencéje. Az Iron Team-et vezető Hosszú Katinka biztosan találkozhat majd Mátéval, aki a felkészítésben is segíti. Kapás Boglárkának is egyszerű dolga van, mivel vőlegénye, Telegdy Ádám csapattársa a New York Breakersben. A versenyeket sajnos nézők nélkül rendezik, de a sportolók így is ki vannak éhezve az ütközetekre.

„Azt gondolom, nagyon jót fogunk szórakozni hétről hétre, mi az Ironnal pedig keményen odatesszük magunkat. Nagyon várjuk már, ezért a hat hetes szállodai életet is érdemes megcsinálni” – mondta Hosszú Katinka, aki már vasárnap megérkezett a hotelbe.
A magyar fővárosban az alapszakasz során tíz fordulót rendeznek, összesen tíz csapat részvételével. Közülük a legjobb nyolc kerül majd az elődöntőbe, amelyet november 19. és 22. között bonyolítanak le. A négycsapatos fináléra a tervek szerint december utolsó hetében kerül sor Tokióban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?