TÜZELŐÁLLÁS

Brutális büntetés fenyegeti, annyi lehet Ibrahimovic karrierjének

Súlyos pénzbírság mellett többéves eltiltás is kinéz az AC Milan svéd veteránjának. Ibra durván vétett a FIFA és az UEFA szabályai ellen.
  • Szerző: Ripost

Óriási bajba került Zlatan Ibrahimovic. Az AC Milan 39 éves zsenije nemhogy a nyári Európa-bajnokságról maradhat le, de a történtek kikényszeríthetik akár az azonnali visszavonulását is. Ibrahimovic büntetés esetén nem játszhatna a válogatott meccseken és olasz klubjában, az európai kupákban sem.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ibrahimovic csúnyán ráfizethet a bizniszére

Ibrahimovic csúnyán ráfizethet a bizniszére
Fotó: AFP

Pedig a 2016-os Eb-leszereplés után a válogatottságtól visszavonult Ibra pár hete tért vissza a svéd nemzeti csapatba, hogy részt vegyen a világjárvány miatt idén nyárra halasztott kontinenstornán. Könnyen lehet azonban, hogy ebből már semmi sem lesz, sőt a Milan-szurkolók is aggódhatnak kedvencük jövőjéért (noha most készül 2022-ig szerződést hosszabbítani).

Ibrahimovic büntetés esetén visszavonul?

Az ok: hazájában az Aftonbladet című újság világgá kürtölte, hogy Ibrahimovic stockholmi cége (Unknown AB) évek óta résztulajdonosa egy máltai fogadóirodának (Bethard). Márpedig a nemzetközi és az európai labdarúgó-szövetség (FIFA, UEFA) is szigorúan tiltja, hogy az aktív focistáknak köze legyen a szerencsejátékkal foglalkozó cégekkel. Ez ugyanis felveti a fogadási csalás gyanúját.

Ibrára az etikai kódexek durva megsértéséért akár 100 ezer euró (36 millió forint) bírság és három évre szóló eltiltás is várhat az UEFA és a FIFA szervezte mérkőzésekről. Utóbbi könnyen a veterán focista karrierjének végét jelentheti.

A kínos ügy egyébként 2018 óta ismert a svéd szövetség illetékesei előtt, de akkor nem foglalkoztak vele, miután a futballsztár nem vett részt a világbajnokságon.

„Egész karrierem során körbeudvaroltak a fogadóirodák, de korábban egyik sem győzött meg. A Bethardnál ez másként történt. Ez egy svéd gyökerű cég, az alapítói a szülővárosomból származnak, és nagyon másként próbálják csinálni a dolgokat”

- magyarázta akkoriban Ibra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?