TÜZELŐÁLLÁS

Kőkeményen beszólt az oltáselleneseknek az olimpiai bajnok magyar legenda

Kammerer Zoltán szerint hiba, ha valaki emiatt kockáztatja az olimpiai szereplését.
  • Szerző: sk

Több mint száz, az idei nyári és a jövő évi téli ötkarikás játékokra készülő versenyző, valamint edző nem kér a Covid elleni oltásból! – számolt be róla a Blikk. Az adat azért is meglepő, mert biztonságosan csak az tud elutazni Tokióba, aki megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Mégis akad olyan, aki oltásellenes.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Eddig 665-en kapták meg az első, 512-en pedig már a második vakcinát is. Vannak, akik még várólistán szerepelnek, 37-en kiskorúak és nem olthatóak, 20 fő pedig nemrég esett át a betegségen. Ugyanakkor 103-an nem kértek védettséget.” – nyilatkozta a lapnak Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára.

A Szputnyik V vakcina beszerzésről kezdene tárgyalásokat a német egészségügyi miniszter


MTI/Vasvári Tamás

A hatodik olimpiai szerepléséért harcoló, háromszoros bajnok Kammerer Zoltán nem érti a vakcinát elutasítókat. A kajakos üzent az oltásellenes társaknak.

„Az olimpiához nem előírás az oltási könyv, de azért a légitársaságok attól még kérhetik, s ez is csak bonyolíthatja a Tokióba utazást. Nem értem azokat, akik kockáztatják az olimpiai indulást az oltás kihagyásával. Előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy megkapja minden ember. Nekem biztonságérzetet ad, s ez fontos a felkészülés alatt. Heti két-három tesztünk továbbra is van, s még egyszer sem produkáltam pozitív eredményt. Mindezeknél még fontosabb, hogy féltem a környezetemet, a szüleimet, nem szeretném, ha bajuk esne.”

Kammerer Zoltán, olimpiai bajnok kajakos

Kammerer Zoltán

Kammerer jelenleg Szolnokon készül az olimpiai válogatóra. A 43 esztendős legenda pályafutásának utolsó versenye lehetne a tokiói viadal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?