TÜZELŐÁLLÁS

Kapás Bogi fontos döntést hozott a jövőjéről

Kapás Boglárka korábban azt mondta, Tokió lesz az utolsó olimpiája. A 28 éves úszó edzője, Virth Balázs szerint tanítványa biztosan folytatja az úszást.
  • Szerző: Ripost

A világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka negyedik lett a 200 méter pillangó csütörtöki döntőjében a tokiói olimpia úszóversenyén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kapás Bogi negyedik lett 200 méter pillangón

Kapás Bogi negyedik lett 200 méter pillangón (Fotó: MTI)

Az UTE 28 éves versenyzője szokásához híven a táv első felében még a középmezőnyben tempózott, majd a második 100-on ritmust váltott és egyre feljebb tört. A végül olimpiai csúccsal diadalmaskodó kínai Csang Jü-fejt nem volt esélye befogni, de a többi riválisát egyre jobban megközelítette, végül azonban két amerikai ellenfelét sem érte utol, így 2:06.53 perces idejével negyedikként csapott a célba. Mindössze három századdal maradt el az egyéni csúcsától.

Kapás Bogi edzője, Virth Balázs elárulta, miként élte meg tanítványa, hogy lecsúszott a dobogóról. Mivel Bogi mindent megtett a felkészülés során, tökéletesen felkészült, fizikailag és mentálisan is jó állapotban van.

„Bogi a középdöntőben nem úszta ki magát teljesen, ezért is bíztunk abban, hogy sikerülni fog az éremszerzés„ – kezdte a beszélgetést a tréner. Sajnos, ez most nem sikerült, Bogiban tegnap reggel ennyi volt. Hosszú, nehéz heteken-hónapokon vagyunk túl, pihenni kell. Szerintem mindenki megérdemel egy kis nyaralást. Bogi pedig utána megmutatja, hogy tud 2:05-öt úszni.”

2016-ban Kapás Bogi kijelentette, Tokió lesz az utolsó olimpiája. Nos, számára véget értek az ötkarikás játékok, de úgy tűnik meghozta a döntését a jövő kapcsán: az edző meggyőződése, hogy tanítványa még nem száll ki a medencéből.

„Bogi folytatja, de hogy meddig, az csak és kizárólag az ő döntése lesz” – jelentette ki a mesteredző.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?