TÜZELŐÁLLÁS

Katinka 65 nap alatt körberepüli a Földet

Ennyi idő alatt valószínû több aranyat fog gyûjteni, mint bármelyik más sportoló a világon. Ki nem találnád, hogy mennyibe kerül neki ez a kaland.
  • Szerző: acf

Hosszú Katinka megszállott versenyző. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő a héten érkezett meg Brazíliából az aranygéppel. Budapesten nem sokat időzött, mert pénteken már versenye volt Párizsban, ahol rögtön három aranyat is nyert.

Az Iron Lady azért utazott a francia fővárosban, mert kezdetét vette az úszók Világkupa-sorozata, amelyről bővebben itt írt a %%. Katinka még ma is medencébe ugrik, de pár nappal később már Berlin gyűjti az aranyat, és minden bizonnyal ott lesz mind a kilenc helyszínen.

A sorozat olyan helyekre is ellátogat, mint Moszkva, Tokió vagy Dubaj, így a magyar úszónőnek a világ minden pontján lehet szurkolni. A Bors kiszámolta, hogy a szezon végére összesen 40 673 kilométert utazik a kilenc helyszín kedvéért. Ezt azt jelenti, hogy Hosszú 65 nap alatt gyakorlatilag körberepüli a Földet, mert az Egyenlítő hossza 40 075 kilométer.

A rengeteg utazás nem csak sok időt és energiát is igényel, hanem anyagilag is húzós. Szerencsére Katinkának és Shane-nek egy fillérjébe sem kerül a dolog, mert  a világbajnokoknak a nevezési díjat, a szállást és az utazás költségeit a szervezők állják

És ezeket olvastad már?